Κυριακή, 19η Μαίου 2024  1:05 πμ
 
wm small
Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016 21:11

Ένα αγρινιώτικο φαν –κλαμπ για τον Κάρολο Ντίκενς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Charles Dickens ελληνικό φαν κλαμπ

Με χαρά , ανακοινώνουμε την δημιουργία μιας ιστοσελίδας στο facebook για τον μεγάλο Άγγλο συγγραφέα Κάρολο Ντίκενς, τον πιο προσφιλή συγγραφέα σε όλο τον κόσμο! Όλοι ίσως έχουμε ακούσει για την Χριστουγεννιάτικη ιστορία, για τον μικρό ορφανό ‘Ολιβερ Τουιστ , τον πασίγνωστο Δαυίδ Κόππερφηλδ , για το παλαιοπωλείο, για τις μεγάλες προσδοκίες που έχουν μεταφερθεί τόσες και τόσες φορές στην μεγάλη οθόνη με επιτυχία πάντοτε, για την μικρή Ντόρριτ το κοριτσάκι που γεννιέται στην φυλακή.

Έχουμε οι περισσότεροι διαβάσει Ντίκενς στα παιδικά μας χρόνια, διασκευές φυσικά των κλασσικών έργων μα ο Ντίκενς είναι κάτι πολύ περισσότερο από συγγραφέας της παιδικής ηλικίας! Ο ίδιος ο μεγάλος και υπέροχος Ντοστογιέφσκι τον θεωρούσε φαινόμενο και τον καλύτερο συγγραφέα που πέρασε από την γη !

Πιστεύουμε ότι μέσα από αυτήν την ιδιαίτερη ιστοσελίδα θα γνωριστούμε μεταξύ μας και θα ανταλλάξουμε απόψεις για το φαινόμενο ‘’Ντίκενς’’, φυσικά θα υπάρξουν και οι ανάλογες εκδηλώσεις, μικροδωράκια , εκπλήξεις, σελιδοδείκτες, κτλ. Επίσης ελπίζουμε να βρούμε φίλους σε όλη την Ελλάδα που να διαβάζουν τα αριστουργήματά του και γιατί όχι να τους γνωρίσουμε από κοντά και αυτούς και να μοιραστούν λογοτεχνικές εμπειρίες.

Λίγα λόγια για το έργο του: Γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου του 1812 και ο πατέρας του ήταν υπάλληλος σε κάποιο ναυτικό γραφείο στο Πόρτσμουθ πριν καταλήξει στην φυλακή για χρέη. Τα παιδικά του χρόνια υπήρξαν δυστυχώς εξαθλιωμένα λόγω πτώχευσης του πατέρα του που τον κυνηγούσαν ανελέητα οι πιστωτές του και έτσι ο μικρός Κάρολος αναγκάστηκε να πάει παραγιός στα 9 του μόλις χρόνια.

Πολλά κομμάτια του Όλιβερ Τουστ είναι δικές του αυτούσιες εμπειρίες! Από τρυφερή ηλικία θα γνωρίσει τι σημαίνει πείνα, δουλειά σκληρή, εκμετάλλευση, απανθρωπιά ! Ο Ντίκενς θα σημαδεύσει την βικτωριανή περίοδο της Αγγλίας , της πάλαι ποτέ αυτοκρατορίας που ο ήλιος δεν έδυε ποτέ με πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Ο Ντίκενς ήταν πάντα ένα πολύ φιλάσθενο και καχεκτικό παιδί γι’αυτό έμενε σπίτι του ώρες να διαβάζει βιβλία και δεν έπαιζε με τα άλλα τα παιδιά. Αυτό το φιλάσθενο παιδί, όταν ο πατέρας του κλειστεί στην φυλακή θα βγει στο δρόμο να δουλέψει σκληρά.

Ο Κάρολος ποτέ δεν έγραψε για κάτι που δεν το πίστεψε και δεν το έζησε από κοντά. Πολλούς από τους ήρωες του είναι αληθινοί ήρωες που τους γνώρισε πολύ καλά και αυτό κάνει το έργο του ακόμα πιο γνήσιο και αγαπητό. Στον Ντίκενς το καλό κερδίζει πάντα στο τέλος παρ’όλες τις αντιξοότητες της ζωής! Και αυτό μας δίνει θάρρος και σε μας να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Η αληθινά καλή λογοτεχνία σε κάνει πολύ καλύτερο άνθρωπο, είναι η αλήθεια!
Επίσης είναι ο κατεξοχήν συγγραφέας των χριστουγέννων, έχει γράψει την χριστουγεννιάτικη ιστορία ''a christmas carol'' που έγινε το πιο πολυαγαπημένο παραμύθι των Χριστουγέννων με πρωταγωνιστή τον Εμπενίζερ Σκρουτζ, έχει γράψει επίσης και τον ''γρύλο στο τζάκι''

Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στη σελίδα στο facebook 

 

Διαβάστηκε 2060 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016 19:56
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.