Τρίτη, 23η Ιουλίου 2024  8:35 πμ
Τρίτη, 04 Απριλίου 2023 15:24

Έχετε αναρωτηθεί; – Γιατί οι σκύλοι μυρίζουν ο ένας τον πισινό του άλλου;

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μπορεί να χαμογελάμε ή να χαζογελάμε όταν βλέπουμε τους σκύλους να μυρίζουν ο ένας το πίσω μέρος του άλλου, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει ένας πολύ σημαντικός λόγος που συμβαίνει αυτό.

Του επιτρέπει να ανακαλύψουν σχεδόν τα πάντα για τον άλλον ώστε να τα πάνε καλά και να επιβιώσουν. Αυτή η πράξη για το σκύλο είναι το αντίστοιχο της χειραψίας για τον άνθρωπο.

Η όσφρηση του σκύλου είναι 10.000 με 100.000 φορές καλύτερη από του ανθρώπου. Επίσης έχουν ένα ειδικό μέρος στη μύτη τους το οποίο ονομάζεται όργανο του Τζέικομπσον, το οποίο τους επιτρέπει μεταξύ άλλων να αγνοούν τη μυρωδιά από τα κακά, όταν μυρίζουν το πίσω μέρος ενός άλλου σκύλου.

Στα πλάγια του πρωκτού του σκύλου υπάρχουν ειδικοί αδένες που απελευθερώνουν χημικές ουσίες που λένε στο σώμα πώς να μεγαλώσει και να λειτουργήσει σωστά. Αυτό είναι που ενδιαφέρει περισσότερο τα σκυλιά στα οπίσθια των άλλων σκύλων.

Αυτά τα χημικά λένε στους σκύλους πολλά για τους άλλους. Τους βοηθάει να καταλάβουν το φύλο του σκύλου, πόσων ετών είναι, τι τρώει, πόσο υγιής είναι, ακόμα και τη διάθεση στην οποία βρίσκονται.

Επίσης, τους επιτρέπει να μάθουν αν συναντιούνται για πρώτη φορά, ή αν έχουν ξανασυναντηθεί. Και όλα αυτά τους βοηθούν να αποφασίσουν πως θα συμπεριφερθούν. Είναι ο τρόπος τους να συστηθούν με λίγα λόγια και να μάθουν λίγα πράγματα ο ένας για τον άλλον.

pronews.gr

Διαβάστηκε 644 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News