Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  8:58 μμ
 
wm small
Τρίτη, 04 Απριλίου 2023 14:53

Eνίσχυση 20.000 ευρώ στις Ομάδες LEADER για την προετοιμασία των αναπτυξιακών στρατηγικών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Γιώργος Στύλιος: «Με σχέδιο και αποτελεσματικό χρονοπρογραμματισμό αξιοποιούμε πλήρως τις δυνατότητες που μας προσφέρει το Leader για να στηρίξουμε την Περιφέρεια και τις αγροτικές κοινότητες».

Με απόφαση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Γιώργου Στύλιου, καταβάλλεται ενίσχυση 20.000 ευρώ σε κάθε Ομάδα Τοπικής Δράσης (ΟΤΔ) του προγράμματος LEADER. Η χρηματοδότηση αφορά δαπάνες προετοιμασίας των αναπτυξιακών στρατηγικών που θα επιλέξουν να υποβάλλουν οι εν λόγω ομάδες.

Η απόφαση έρχεται σε  συνέχεια της σχετικής πρόσκλησης 2545/10.10.2022 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην οποία ορίζεται το ύψος της χρηματοδότησης των Ομάδων Τοπικής Δράσης, καθώς και οι απαραίτητες διαδικασίες για την καταβολή της.

Ενδεικτικά χρηματοδοτούνται δαπάνες διοργάνωσης ενημερωτικών εκδηλώσεων, δαπάνες που συνδέονται με την εκπόνηση της τοπικής στρατηγικής (μελέτες, συμβουλευτικές υπηρεσίες κλπ), καθώς και λειτουργικές δαπάνες Ομάδων Τοπικής Δράσης.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης, ο Υφυπουργός κ. Στύλιος δήλωσε:

«To πρόγραμμα τοπικής ανάπτυξης Leader είναι ένα εξειδικευμένο εργαλείο. Ενισχύει επενδύσεις και έργα υποδομής σε αγροτικές περιοχές. Με σχέδιο και αποτελεσματικό χρονοπρογραμματισμό αξιοποιούμε πλήρως τις δυνατότητες που μας προσφέρει το Leader για να στηρίξουμε την Περιφέρεια και τις αγροτικές κοινότητες».

Διαβάστηκε 155 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα