Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  6:26 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 03 Απριλίου 2023 22:51

Μεσολόγγι: Παρουσιάστηκε το ιστορικό αφιέρωμα «Παντελής Καρασεβδάς – Τρεις ζωές»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στις 2 Απριλίου 2023 παρουσιάστηκε στο Μεσολόγγι το ιστορικό αφιέρωμα “Παντελής Καρασεβδάς – Τρεις ζωές” των Κωστή Τσιακανίκα και Νίκου Χούτα.

Το βιβλίο αφηγείται την συγκλονιστική ιστορία του «άγνωστου στρατιώτη» που έφτασε στον βαθμό του Υποστρατήγου κερδίζοντας κάθε «γαλόνι» επ’ ανδραγαθία!

Ολυμπιονίκης, στρατιωτικός, πολιτικός, φιλελεύθερος Βενιζελικός, οραματιστής και αντιστασιακός, Πρόεδρος του Πανελληνίου, Πρόεδρος του Παναθηναϊκού και μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, έφυγε φτωχός από την ζωή φορώντας ένα βραχιόλι από σφαίρες που είχαν τρυπήσει το κορμί του στις δεκάδες μάχες που συμμετείχε, αλλά που δεν κατάφεραν ποτέ να θρυμματίσουν το ακλόνητο πάθος του για ελευθερία και δημοκρατία.

Στην εκδήλωση η οποία έλαβε το χαρακτήρα απόδοσης τιμής στη μνήμη του Παντελή Καρασεβδά, παρευρέθηκε πλήθος κόσμου στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διονύσιος Σολωμός στο Μεσολόγγι.

βιβλιο Μεσολόγγι

βιβλιο Μεσολόγγι

βιβλιο Μεσολόγγι

Στην εκδήλωση που παρακολούθησαν στην κατάμεστη αίθουσα από κόσμο προβάλλονταν εμβόλιμα βίντεο αφήγησης αποσπασμάτων του βιβλίου από γνωστούς και αγαπημένους καλλιτέχνες, όπως τον Γιάννη Μπέζο, τον Γιάννη Ζουγανέλη και τον Αγρινιώτη Λεωνίδα Κακούρη που από την πρώτη στιγμή έχει στηρίξει την έκδοση.

Πηγή: onairnews.gr

Διαβάστηκε 348 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.