Παρασκευή, 2η Ιουνίου 2023  12:09 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 01:10

Βραβείο σε διεθνή μαθητικό διαγωνισμό για το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ και το 5ο ΓΕΛ Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η σύμπραξη σχολείων «ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αγρινίου», «5ο ΓΕΛ Αγρινίου» «4o Γυμνάσιο Σταυρούπολης», και «1ο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Θέρμης Θεσσαλονίκης» συμμετείχε στον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό «Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες» με την ιστοσελίδα που φέρει τον τίτλο: «Όσο μοιάζει μια ‘μάνα’ με μια ‘κόρη’». Η σύμπραξη απέσπασε το 2ο βραβείο στην κατηγορία «Ιστοσελίδες».

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών. Υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου. Ο διαγωνισμός τελεί Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής.

Η ιστοσελίδα είναι: http://9diagonismoselladakypros.info

Στην ιστοσελίδα γίνεται μια προσπάθεια να δοθούν οι ομοιότητες μεταξύ Ελλάδας- μάνας και Κύπρου-κόρης από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας στις εξής κατηγορίες: Θρησκεία, Παράδοση, Γλώσσα, Αθλητισμός, Αγάλματα & Ειδώλια, Μαθηματικά, Πληροφορική, Φαγητά, Τοπωνύμια και Αρχαία Βασίλεια. Οι συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων κατάφεραν με κοπιώδη προσπάθεια να δημιουργήσουν μια συλλογή από αρχεία (word, pdf, videos, pptx, εικόνες) με θέματα που «ενώνουν» Ελλάδα – Κύπρο και να τα αποδώσουν στην Ελληνική και την Αγγλική Γλώσσα.

«Ποιοι Άγιοι είναι εξίσου αγαπητοί σε Κύπρο και Ελλάδα; Ποιες οι ομοιότητες της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας με την Κυπριακή Διάλεκτο και ποιες οι ομοιότητες της Κυπριακή Διαλέκτου με την Κρητική Διάλεκτο και τα Αρχαγγελίτικα της Ρόδου; Σε τι μοιάζει η Αφροδίτη της Μήλου με την Αφροδίτη της Κύπρου και τα Κυκλαδίτικα Ειδώλια με τα Σταυρόσχημα της Κύπρου; Διαφέρουν άραγε οι σεφταλιές από τα σουτζουκάκια και τα κουπέπια από τα ντολμαδάκια και τι είναι το κολοκάσι που ευδοκιμεί σε Ικαρία και Κύπρο; Φοινικούντας, Φοινικόδασος Βάι και Φοινικούδες: πού βρίσκονται τα τοπωνύμια και σε τι μοιάζουν; Ποιες οι ομοιότητες στα μαθηματικά και στην πληροφορική; Και τί γίνεται στον τομέα του Αθλητισμού;», αναρωτηθήκαν οι μαθητές.

Σε αυτά τα ερωτήματα προστίθενται και πολλά άλλα που θα ανακαλύψετε εάν επισκεφτείτε την ιστοσελίδα.

Έτσι, αποδεικνύεται έμπρακτα ότι οι σχολικές μονάδες του Αγρινίου είναι καινοτόμες και μέσα από τη συνεργασία δίνουν ευκαιρίες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, από διαφορετικού τύπου σχολεία, να συνεργαστούν, να δημιουργήσουν και να κάνουν την πόλη γνωστή μέσα από θετικές αναφορές.

* Πηγή εικόνας: onalert.gr

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 167 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 01:16
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News