Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:15 μμ
 
wm small
Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023 23:47

Μαθητές στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής υγείας το οδοντιατρικό τμήμα του Κέντρου Υγείας Αγρινίου θα υποδεχθεί μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Κωνσταντίνου για να τους ενημερώσει για την αξία της στοματικής υγείας

Παιδικά χαμόγελα και φωνές θα γεμίσει το πρωί της Δευτέρας 20/03 το Κέντρο Υγείας (ΚΥ) Αγρινίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας!

Μαθητές από την Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κωνσταντίνου θα επισκεφτούν το οδοντιατρικό τμήμα του ΚΥ και θα υποβληθούν σε εξέταση για τα δόντια τους, όπως επίσης σε φθορίωση, ενώ η οδοντίατρος Ντίνα Σιδέρη θα τους ενημερώσει για την αξία της στοματικής υγείας και θα τους διανείμει έντυπο υλικό για να μελετήσουν και οι ίδιοι.

Η καθοδήγηση των παιδιών, ώστε η στοματική υγεία να γίνει «κομμάτι» της καθημερινότητάς τους είναι μείζονος σημασία, καθώς έχει αποδειχθεί πως πολλές ασθένειες συνδέονται με στοματικές νόσους ή με την κακή στοματική υγιεινή!

Το οδοντιατρικό τμήμα του Κέντρου Υγείας Αγρινίου επισκέπτονται σε μηνιαία βάση περίπου 350 άτομα. Διαθέτει δύο τμήματα, το θεραπευτικό τμήμα με οδοντίατρο την Ντίνα Σιδέρη και το οδοντοπροσθετικό με οδοντίατρο τον Βασίλη Σκορδά, ενώ στο οδοντοπροσθετικό τμήμα πραγματοποιούνται οδοντοστοιχίες για ασφαλισμένους και ανασφάλιστους.

Η οδοντίατρος Ντίνα Σιδέρη μιλώντας στη «Σ» για την συγκεκριμένα δράση, αλλά και για την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας τόνισε:

Μαθητές στο Κέντρο Υγείας Αγρινίου
Η Ντίνα Σιδέρη

«η σπουδαιότητα της Παγκόσμιας Ημέρας έγκειται στο γεγονός ότι δίνεται μια ακόμη ευκαιρία να αναδειχθεί η καθοριστική σημασία της στοματικής υγείας στη συνολική σημασία της στοματικής υγείας του ανθρώπου, δεδομένου ότι πολλές ασθένειες συνδέονται αποδεδειγμένα με στοματικές νόσους ή κακή στοματική υγιεινή.

Το 90% του πληθυσμού παγκοσμίως θα εμφανίσει κάποια στιγμή στοματική νόσο κατά τη διάρκεια της ζωής του, ενώ πολλές από τις νόσους του στόματος μπορούν να προληφθούν με πρόληψη ή έγκαιρη διάγνωση.

Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας είναι: «περήφανοι μια ζωή για το στόμα μας» και επικεντρώνεται στη υιοθέτηση καλών συνηθειών στοματικής υγιεινής απ’ όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Η πρόληψη των νόσων του σόματος μπορεί να επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό μέσω: του βουρτσίσματος των δοντιών δύο φορές την ημέρα, της χρήσης φθοριούχου στοματικού διαλύματος, της χρήσης οδοντικού νήματος μετά του βουρτσίσματος, της μείωσης της κατανάλωσης τροφίμων και ποτών που περιέχουν ζάχαρη, της μείωσης της υπερβολικής κατανάλωσης οινοπνεύματος, της διακοπής του καπνίσματος, της επίσκεψης στον οδοντίατρο δύο φορές το χρόνο, της ενημέρωσης των παιδιών για τη στοματική υγιεινή και πρόληψη.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό τη Δευτέρα που είναι Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας θα υποδεχθούμε με χαρά μαθητές της Ά τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κωνσταντίνου για να εξετάσουμε τα δόντια τους, να κάνουμε φθορίωση, να τους ενημερώσουμε και να τους διανείμουμε έντυπο υλικό για να μελετήσουν και οι ίδιοι οι μαθητές για την αξία της στοματικής υγείας. Μέσα από την διαδικασία αυτή ευελπιστούμε στο να εμπεδώσουν την αξία της στοματικής υγείας και να την εφαρμόσουν στο υπόλοιπο της ζωής τους».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 306 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.