Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  2:22 πμ
 
wm small
Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023 10:04

5η συνάντηση για «Το σεντούκι του παππού» της Αριάδνης Δάντε και τα παιδιά ταξίδεψαν με 2 σκηνοθέτες στις ΗΠΑ και στην Ταϊλάνδη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Σάββατο, 11 Μαρτίου 2023, η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε και τα μέλη του ερευνητικού της προγράμματος που φέρει τον τίτλο «Το σεντούκι του παππού» συναντήθηκαν για 5η φορά στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, στο Αγγελόκαστρο. Εκεί, τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είχαν τη χαρά να γνωρίσουν τους σκηνοθέτες Γιώργο Λουριδά και Zephy Ross ή Ζέφυρο και να συνταξιδέψουν μαζί τους στην Αμερική και στην Ασία.

αριαδνη δαντε 02

αριαδνη δαντε 03

Ο Γιώργος Λουριδάς, δημιουργός του Agrinio International Film Festival «Οι μονόλογοι της Λήδας» συζήτησε μαζί με τον στενό του συνεργάτη-σκηνοθέτη Zephy Ross και την ομάδα για τον κινηματογράφο, την έννοια της σκηνής και τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται για την παραγωγή μιας ταινίας και στη συνέχεια τα παιδιά υπέβαλαν και τους δύο στη διαδικασία της μίνι συνέντευξης.

αριαδνη δαντε 04

Έπειτα, οι δυο σκηνοθέτες αποδέχτηκαν την πρόσκληση από τη συγγραφέα Αριάδνη Δάντε να καθίσουν στην καρέκλα του «ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥ» για να παίξουν στο παιχνίδι της δημιουργίας μιας ιστορίας και τα παιδιά ανέλαβαν τους ρόλους του ΑΦΗΓΗΤΗ, του ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ, του ΕΞΕΡΕΥΝΗΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ και του ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗ.

αριαδνη δαντε 05

Ο Γιώργος Λουριδάς έπαιξε με την αφηγήτρια Ευαγγελία Σ., την εξερευνήτρια του Διαδικτύου Ευαγγελία Κ., τον παρουσιαστή Γιώργο Σ. και την Εικαστικό Ελίνα και συνταξίδεψαν με το εύθυμο ποίημα των νέγρων «Στις καλαμιές» στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

αριαδνη δαντε 15

Τον Ζέφυρο ανέλαβε ο αφηγητής Σωτήρης Κ., ο εξερευνητής Διαδικτύου Σωτήρης Ρ., ο παρουσιαστής Αντρέας και η εικαστικός Μαρέβα. Η ομάδα συνδημιούργησε συντροφιά με το ποίημα «Του ουρανού βασίλισσα» και ταξίδεψαν στην Ταϊλάνδη.

αριαδνη δαντε 11

αριαδνη δαντε 02

αριαδνη δαντε 13

Σε όλη τη διάρκεια των παιχνιδιών τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας στέκονταν πίσω από τις κάμερες, παρακολουθούσαν, φωτογράφιζαν και βιντεοσκοπούσαν τη δράση βοηθώντας τη συγγραφέα να καταγράψει σε ψηφιακή μορφή τη διαδικασία και την πρόοδο της ομάδας.

αριαδνη δαντε 04

Σημειώνεται ότι οι ιστορίες που δημιούργησαν ο Γιώργος Λουριδάς και ο Ζέφυρος ενέπνευσαν τα μέλη της ομάδας, ενώ και οι δύο σκηνοθέτες εντυπωσιάστηκαν από το ενδιαφέρον και τον ζήλο των παιδιών να γνωρίσουν περισσότερα για τους δύο δημιουργούς και το έργο τους.

αριαδνη δαντε 10

αριαδνη δαντε 16

Υπενθυμίζουμε στο αναγνωστικό κοινό πως «Το σεντούκι του παππού» έχει στόχο την καλλιέργεια των ψηφιακών δεξιοτήτων και την πολύπλευρη εκπαίδευση παιδιών ηλικίας 4-12 ετών και εκπαιδευτικών σε καινοτόμα εργαλεία μέσα από τη δημιουργική γραφή και την Παγκόσμια Δημοτική ποίηση του αείμνηστου εκπαιδευτικού Περικλή Καίσαρη.

Με την εμψύχωση της Αριάδνης Δάντε, τρία παιδιά και ένας ενήλικας συμμετέχουν σε ένα πρωτότυπο παιχνίδι. Ο ενήλικας λαμβάνει διάφορα δεδομένα από τα παιδιά και καθοδηγείται από τη συγγραφέα στη δημιουργία μιας ιστορίας. Η διαδικασία στοιχειοθετεί μια ψηφιακή αφήγηση που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Σχετικό υλικό αναρτάται από τη συγγραφέα στο διαδικτυακό κανάλι «Αριάδνη Δάντε» στο Youtube. Η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε ευελπιστεί να εμπνεύσει τους συμμετέχοντες, ώστε να γίνουν δημιουργοί περιεχομένου και να αναδείξουν την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.

Στο έργο είναι ευπρόσδεκτοι όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται μια φορά τον μήνα και για τη συμμετοχή είναι απαραίτητη η προηγούμενη επικοινωνία με τη συγγραφέα (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Κατά τη διάρκεια του έργου οι Εκδόσεις Τσιπούπολη (www.chipoupolis.com) στηρίζουν έμπρακτα τις εθελοντικές προσπάθειες της ομάδας στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης παρέχοντας το κατάλληλο τεχνολογικό και εκπαιδευτικό υλικό σε όλους τους συμμετέχοντες.

αριαδνη δαντε 05

Για οποιαδήποτε πληροφορία αναφορικά με το Μουσείο, μπορείτε να απευθυνθείτε στον κ. Θοδωρή Τσιλίκα (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

http://chipoupolis.com/

 

Διαβάστηκε 1288 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023 11:12
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.