Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  2:57 μμ
 
wm small
Σάββατο, 11 Μαρτίου 2023 09:54

ΑΣΕΠ: Πρόβλημα με 17 ερωτήσεις – Όλες οι απαντήσεις θα θεωρηθούν σωστές

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Θέμα έχει ανακύψει με τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και πιο συγκεκριμένα σε 17 από τις 100 ερωτήσεις multiple choice που έπεσαν στο διαγωνισμό και έφτασαν στους υποψηφίους με φωτοσκιάσεις λόγω προβλημάτων στη λειτουργία των φωτοτυπικών στα σχολεία. Σε αρκετά εξεταστικά κέντρα, περισσότερα από 50, από τα συνολικά 527, οι υποψήφιοι βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση να μην έχουν τις εκφωνήσεις των θεμάτων με ευκρίνεια λόγω κακής ποιότητας στην εκτύπωση.

Η σκίαση αυτή προκάλεσε όπως ήταν λογικό σύγχυση και εκφράστηκαν διαμαρτυρίες από υποψηφίους, γεγονός που οδήγησε το ΑΣΕΠ αρχικά να δώσει χρονική παράταση και εν συνεχεία διευκρινιστικές οδηγίες (από τις 12:00 μέχρι και τις 12:25). Οταν όμως πάρθηκε η εν λόγω απόφαση, πολλοί από τους υποψηφίους είχαν ήδη αποχωρήσει κάτι που σημαίνει ότι de facto δημιουργήθηκαν υποψήφιοι δύο, τουλάχιστον, ταχυτήτων. Αυτοί που πρόλαβαν την παράταση και τις διευκρινίσεις και αυτοί που δεν πρόλαβαν. Θέση για το θέμα πήρε και ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, ο οποίος αναγνώρισε ότι υπήρχαν προβλήματα, επικεντρώνοντας ωστόσο στις καθυστερήσεις στην αναπαραγωγή των θεμάτων με τη δέσμευση ότι θα μελετηθούν προσεκτικά. «Γίνομαι δέκτης παραπόνων υποψηφίων για προβλήματα και καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν κατά την αναπαραγωγή των θεμάτων σε ορισμένα εξεταστικά κέντρα, μολονότι αυτά απεστάλησαν στα σχολεία με απόλυτη χρονική συνέπεια. Η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού και εγώ θα τα μελετήσουμε με τη δέουσα προσοχή μόλις σχηματίσουμε πλήρη εικόνα από τις αναφορές των προέδρων των εξεταστικών κέντρων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαϊωάννου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελευθέρου Τύπου, η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού του ΑΣΕΠ συνεδρίαζε όλη την προηγούμενη εβδομάδα προκειμένου να βρεθεί μια λύση για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξετάστηκαν τα εξής δυο σενάρια: Ειτε να θεωρηθούν σωστές αυτές οι 17 ερωτήσεις για το σύνολο των υποψηφίων ή να αφαιρεθούν εντελώς οι συγκεκριμένες ερωτήσεις από τη βαθμολόγηση, ωστόσο το δεύτερο σενάριο θα οδηγούσε πολλούς υποψηφίους να λάβουν συνολική βαθμολογία κάτω από τη βάση, με αποτέλεσμα να υπάρξει πληθώρα ενστάσεων.

Στο τέλος η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού, αφού συμβουλεύτηκε και δικηγόρους που ασχολούνται με θέματα ΑΣΕΠ, κατέληξε στο πρώτο σενάριο και με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το απόγευμα της Παρασκευής αποφάσισε να λάβει ως σωστές και τις 17 ερωτήσεις στις οποίες προέκυψε το πρόβλημα με τις φωτοσκιάσεις. Αναλυτικά η ανακοίνωσε αναφέρει: «Επισημαίνεται ότι για λόγους ίσης μεταχείρισης των υποψηφίων, για δεκαεπτά (17) ερωτήσεις του μαθήματος “Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας” (39, 47, 48, 51, 52, 53, 54, 58, 60, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 70 και 73), η ΚΕΔ αποφάσισε να θεωρηθεί ως ορθή οποιαδήποτε επιλογή, λόγω της απόκλισης που παρατηρήθηκε στην ευκρίνεια/φωτεινότητα σκιασμένων κρίσιμων τετραγώνων κατά τη φωτοτύπηση των ερωτηματολογίων σε φωτοαντιγραφικά μηχανήματα ορισμένων εξεταστικών κέντρων». Μαζί με την παραπάνω ανακοίνωση, δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα θέματα και οι απαντήσεις στον γραπτό διαγωνισμό βάζοντας έτσι τέλος στην αγωνία των 76.799 υποψήφιων που συμμετείχαν σε αυτόν. Στη συνέχεια θα αρχίσει η διαδικασία βαθμολόγησης των γραπτών με τα ειδικά σκάνερ της Ανεξάρτητης Αρχής.

eleftherostypos.gr

Διαβάστηκε 263 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία