Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  3:10 μμ
 
wm small
Τρίτη, 07 Μαρτίου 2023 17:46

Πρωτοβουλία Φοιτητών Αγρινίου: "Τραγικό ταξικό έγκλημα στα Τέμπη"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/3 ΚΑΙ ΩΡΑ 12 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ)

Η ασύλληπτη τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη μετά την μετωπική σύγκρουση των δύο τραίνων αποτελεί το πιο πολύνεκρο δυστύχημα των τελευταίων χρόνων, με δεκάδες επιβάτες να χάνουν τη ζωή τους και εκατοντάδες να είναι τραυματισμένοι ή αγνοούμενοι. Σε αντίθεση με το αφήγημα του «ανθρώπινου λάθους» που η κυβέρνηση της ΝΔ και τα ΜΜΕ προσπαθούν να αναπαράγουν, πρόκειται για ένα προμελετημένο έγκλημα των δολοφονικών πολιτικών που υλοποιούνται τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για την πιο τραγική έκφραση της δολοφονικής πολιτικής όλων των αστικών κυβερνήσεων  που επί σειρά ετών έβαλαν τη σφραγίδα τους στις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων αγαθών όπως στον τομέα των μεταφορών , αλλά όπως και στους τομείς της υγείας και της παιδείας

Το σύνθημα ‘στο έγκλημα αυτό καμία ανοχή, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή’ που αυτές τις μέρες ακούγεται από τα στόματα χιλιάδων μαθητών, φοιτητών, γονιών και εργαζομένων είναι σύνθημα όλου του λαού και αποτυπώνει το χρέος που έχουμε, ώστε να μη συγκαλυφθεί τίποτα.

Από την πρώτη στιγμή οι φοιτητικοί σύλλογοι και το εργατικό κίνημα βγήκαν στο δρόμο για να διαδηλώσουν για τα αυτονόητα. Χιλιάδες μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι έδειξαν την οργή τους με μεγάλες κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα σπάζοντας το κλίμα τρομοκρατίας της κυβέρνησης που επιτέθηκε σε όλες με δακρυγόνα και κρότου-λάμψης.

Τα θύματα της ταξικής αυτής δολοφονίας είναι στην πλειοψηφία τους παιδιά και φοιτητές. Φοιτητές που θα μπορούσαν να βρίσκονται μαζί μας στα διπλανά έδρανα ή να συναντούσαμε στην μετέπειτα εργασιακή μας πορεία. Γι αυτό και εμείς δεν μπορούμε να σιωπήσουμε. Βρισκόμαστε εδώ σύσσωμοι με μαθητές και εργαζομένους στον αγώνα αυτό.

Εμείς ως φοιτητές

Απαιτούμε να πληρώσουν οι κυβερνήσεις και οι ιδιώτες που διέλυσαν τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες της χώρας οι οποίοι είναι ένοχοι για το έγκλημα στα Τέμπη.

Απαιτούμε τη λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου υπό εργατικό έλεγχο και ελεύθερες μετακινήσεις για όλους.

Έξω η επιχειρηματική λογική του κέρδους από τις δημόσιες συγκοινωνίες και μεταφορές.

Υπάρχουν για να εξυπηρετούν τον λαό.

Δωρεάν και ασφαλείς συγκοινωνίες για όλες και όλους.

Προσλήψεις και σταθερές σχέσεις εργασίας για ασφαλείς εργασιακές συνθήκες του προσωπικού.

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Διαβάστηκε 421 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.