Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  1:45 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2023 17:53

Eurostat: μειώνεται το εισοδηματικό χάσμα των φύλων στις αγροτικές περιοχές

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το χάσμα των φύλων στην ΕΕ για το μέσο ισοδύναμο καθαρό εισόδημα ήταν κοντά στο 5% κατά την τελευταία δεκαετία. Το 2021, σε απόλυτες τιμές, η διάμεση τιμή για τους άντρες ήταν 18.774 €, σχεδόν 800 € υψηλότερη από αυτή για τις γυναίκες (17.972 €).

Το 2021, λαμβανομένων υπόψη των διαφορών στον βαθμό αστικοποίησης, το χάσμα μεταξύ των φύλων στην ΕΕ για το καθαρό εισόδημα ήταν μικρότερο για τους κατοίκους της υπαίθρου από ό,τι για εκείνους που ζουν σε πόλεις: 4,0% έναντι 4,8%.

Σε εθνικό επίπεδο, οι εισοδηματικές διαφορές μεταξύ των φύλων ήταν υψηλότερες στις πόλεις από τις αγροτικές περιοχές σε 13 κράτη μέλη, με τη Λιθουανία και τη Μάλτα να παρουσιάζουν τις υψηλότερες διαφορές ως προς το βαθμό αστικοποίησης: 8,5 και 7,3 ποσοστιαίες μονάδες, αντίστοιχα.

Μεταξύ των 14 χωρών όπου το χάσμα εισοδήματος ήταν υψηλότερο στις αγροτικές περιοχές από ό,τι στις πόλεις, η Αυστρία (5,3 ποσοστιαίες μονάδες) και η Ιταλία (4,2 ποσοστιαίες μονάδες) παρουσίασαν τις μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ των διαφορών εισοδήματος μεταξύ των φύλων που παρατηρήθηκαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές. Είναι ενδιαφέρον ότι στις πόλεις της Αυστρίας και στις αγροτικές περιοχές της Μάλτας, το εισοδηματικό χάσμα ήταν υπέρ των γυναικών: -1,7% και -4,4%, αντίστοιχα.

Διαβάστηκε 219 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία