Σάββατο, 30η Σεπτεμβρίου 2023  6:57 μμ
 
wm small

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ WIDE BIG

 

Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2023 14:10

Στ. Αραχωβίτης, Ολ. Τελιγιορίδου: “Την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μοιράζει απευθείας αναθέσεις”

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ελάχιστες ώρες μετά το δραματικό δυστύχημα στα Τέμπη που συγκλονίζει όλη την χώρα με δεκάδες νεκρούς, κυρίως νέα παιδιά φοιτητές, που χάθηκαν άδικα και με τραγικό τρόπο, συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ, φορέα εποπτευόμενου από το ΥΠΑΑΤ, με θέμα την απευθείας ανάθεση άλλης μιας εργολαβίας. Με αυτό τον τρόπο προετοιμάζεται το ΥΠΑΑΤ για την Νέα ΚΑΠ;

Συγκεκριμένα, στην Συνεδρίαση με αρ.273/01-03-2023 του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΕΚΕΠΕ το 4ο θέμα αφορούσε την  Παροχή Υπηρεσιών προσαρμογής της ΕΑΕ 2022 ώστε να παραληφθούν οι ΕΑΕ 2023 με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, προϋπολογισμού έως του ποσού των 30.000,00€ πλέον του αναλογούντος Φ.Π.Α. (24%).

Πέρα του ηθικού ζητήματος της επιλογής του χρόνου, έρχεται η επιβεβαίωση της ανησυχίας που εκφράσαμε με δύο συνεχόμενες Επίκαιρες Ερωτήσεις, την 244/2-12-2022 που συζητήθηκε την Τετάρτη 7/12/2022  και την 411/09-02-2023 που συζητήθηκε την Δευτέρα 20/2/2023.

Με τις Επίκαιρες Ερωτήσεις μεταξύ άλλων ρωτούσαμε: Ποιος είναι ο λόγος που προτίθεται να προβεί σε απευθείας ανάθεση χωρίς να προχωρήσει στη διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού για το έργο του πηγαίου κώδικα της ΕΑΕ; Γιατί ενώ κλείνει η τετραετία διακυβέρνησης από τη ΝΔ δεν έχει στεφθεί με επιτυχία ούτε μια προσπάθεια διενέργειας διεθνούς ηλεκτρονικού και ανοικτού διαγωνισμού αλλά με τις συνεχείς ματαιώσεις εν τέλει καταφεύγει σε σωρεία απευθείας αναθέσεων, οι οποίες δεν διασφαλίζουν την έγκαιρη και σωστή πληρωμή των αγροτικών ενισχύσεων;

Την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί τα παιδιά της από τους εγκληματικούς χειρισμούς της κυβέρνησης,

Την ώρα που το κόστος παραγωγής πνίγει τους αγρότες,

Την ώρα που η ακρίβεια εξουθενώνει τους καταναλωτές,

Την ώρα που κανένας δεν γνωρίζει πως θα εφαρμοστεί η Νέα Κοινή Αγροτική πολιτική,

Την ώρα που οι καταλογισμοί έρχονται σαν το χαλάζι από την ΕΕ για την κακοδιαχείριση των επιδοτήσεων,

Την ώρα που ο ΟΠΕΚΕΠΕ αποστελεχώνεται και βρίσκεται σε περιδίνηση,

η κυβέρνηση της ΝΔ αποχωρεί πιστή στην λογική των απευθείας αναθέσεων.

Τα μεγάλα ζητούμενα είναι τι θα αφήσει πίσω της  και πόσο θα έχει χρεώσει και πάλι την χώρα και στον πρωτογενή τομέα. 

Διαβάστηκε 172 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία