Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  4:11 πμ
Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2023 10:07

Φέρνει προπονητή τερματοφυλάκων ο Παναιτωλικός

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε σημαντική ενίσχυση του τεχνικού του τιμ προχά ο Παναιτωλικός, με την προσθήκη του ικανότατου προπονητή τερματοφυλάκων Βαγγέλη Λάππα.

Ο 48χρονος προπονητής τερματοφυλάκων ήταν μέχρι πρότινος συνεργάτης του Νίκου Νιόπλια στον ΟΦΗ. Υπό την καθοδήγησή του, μάλιστα, ο Επασί αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος γκολκίπερ του πρωταθλήματος της σεζόν 2021-22.

Έχει δουλέψει, μεταξύ άλλων, τόσο στον Παναθηναϊκό, όσο και στον Ολυμπιακό.

Το μίνι βιογραφικό

Ο Βαγγέλης Λάππας είναι Ευρυτάνας στην καταγωγή κι έχει μεγαλώσει στο Αγρίνιο.

Η ενασχόληση του με την προπονητική τερματοφυλάκων ξεκίνησε από τις αρχές της πρώτης δεκαετίας του 2000. Εργάστηκε σε διάφορες ομάδες της Αττικής (Μοσχάτο, Προοδευτική, Πανελευσινιακός, Χαϊδάρι, Φωστήρας).

Το 2010 μεταπήδησε στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, όπου και εργάστηκε για πέντε χρόνια. Μετέπειτα ανέλαβε την αντρική ομάδα των «πρασίνων», συνεχίζοντας, παράλληλα, το έργο του στις ακαδημίες.

Τη σεζόν 2016-17 δοκίμασε την τύχη του εκτός συνόρων, και, συγκεκριμένα, στην Αλ Ντάφρα του Άμπου Ντάμπι.

Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2018 για τον Ολυμπιακό, ως επικεφαλής των τμημάτων υποδομής, όσον αφορά τους γκολκίπερ.

Το 2019 ανέλαβε τον ρόλο του προπονητή τερματοφυλάκων στην αντρική ομάδα του ΟΦΗ, όντας υπεύθυνος και για τους «μικρούς» τερματοφύλακες των Κρητικών. Ο ταλαντούχος κίπερ Μανδάς, που πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις φέτος, αποτελεί «πουλέν» του Βαγγέλη Λάππα. Από το Ηράκλειο αποχώρησε τον Οκτώβριο του 2022, μετά την απόλυση του Νίκου Νιόπλια.

Το συγγραφικό έργο, ο Ντίμι και ο… Αναστασίου

«Στατικές φάσεις στο ποδόσφαιρο», «Όραμα, φιλοσοφία, προγραμματισμός της προπόνησης τερματοφυλάκων», «Μεθοδολογία εκπαίδευσης τερματοφυλάκων».

Οι προαναφερθέντες είναι οι τίτλοι των τριών βιβλίων που έχει συγγράψει ο Βαγγέλης Λάππας, που έχει ασχοληθεί αρκετά και με το θεωρητικό σκέλος του ποδοσφαίρου.

Όσον αφορά τη λειτουργία του προπονητικού επιτελείου του Παναιτωλικού, η έλευση του στο Αγρίνιο δε σημαίνει ότι θα τερματιστεί η συνεργασία με τον έτερο προπονητή τερματοφυλάκων, τον Κωνσταντόπουλο. Ο «Ντίμι» θα συνεχίσει να βρίσκεται στην ομάδα, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, οπότε και λήγει το συμβόλαιο του.

Πιθανότατα, μάλιστα, η συγκεκριμένη προσθήκη να «δείχνει» πράγματα και για το μέλλον του Αναστασίου στην ομάδα. Γίνεται σε μια χρονική στιγμή που ο Παναιτωλικός έχει εξασφαλίσει, ουσιαστικά, την παραμονή του και, ήδη, προετοιμάζεται για την επόμενη ποδοσφαιρική σεζόν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται

Νικόλας Δρέλλιας

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 376 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News