Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  9:51 πμ
 
wm small
Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2023 16:53

Χρήστος Ρήγας: Θυσία στον βωμό του κέρδους τα παράλια του Ξηρομέρου!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Παρ’όλες τις οχλήσεις μας,συνεχίζεται η αγωνία των κατοίκων της περιοχής για την ανεξέλεγκτη εξάπλωση των ιχθυοκαλλιεργειών.Η επιτροπή αγώνα βγάζει ανακοινώσεις,προσπαθεί να κινητοποιήσει τον κόσμο,παίρνει πρωτοβουλίες αλλά δεν χτυπά την καρδιά του προβλήματος  η οποία έχει ΚΥΡΙΩΣ οικονομικές και πολιτικές αποχρώσεις!
 
Επιτέλους,πρέπει να μάθουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.Σε προηγούμενη ανακοίνωσή μου ειχα αναλύσει τους λόγους και την επικινδυνότητα των ιχθυοκαλλιεργειών,τεκμηριωμένα και χρησιμοποιώντας πηγές επιστημονικές!
Μήπως όμως πρέπει να <<ξεψαχνίσουμε>> και την άλλη όψη,που κανένας δεν την <<ακουμπά>>;
 
Οι εκλεγμένοι στο κοινοβούλιο συμπατριώτες μας(ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ) αντιδρούν σύμφωνα με την θέση που κατέχουν ,ως αντιπολίτευση ή ως συμπολίτευση!
 
Η τωρινή σιωπή όμως σιωπή των τριών βουλευτών της Ν.Δ εκλαμβάνεται ως συναίνεση!
 
Τις ιχθυοκαλλιέργειες τις εχουν πλέον πολυεθνικές,με δύναμη και χρήμα που παράγεται από τις εξαγωγές προιόντων που προκύπτουν από τον μόχθο ανθρώπων που δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες και αισχρά μεροκάματα!
 
Αυτές οι εταιρείες είναι που καλύπτουν τους πολυδάπανους προεκλογικούς αγώνες,αυτές οι εταιρείες είναι που ταίζουν όλους αυτούς που προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα είναι καλά και με το γράμμα του νόμου.
 
Υπάρχουν άλλοι λόγοι που οδηγούν τους κομματάρχες και τους εκλεκτούς του λαού να συνηγορήσουν στην καταστροφή του ίδιου τους του τόπου;
 
Αν πράγματι υπάρχουν λόγοι κοινωνικοί,οικονομικοί,δεσμευτικοί απέναντι στην Ε.Ε ή οτιδήποτε άλλο να βγούν και να τους πούν!
 
Είναι ΟΛΟΙ υπόλογοι απέναντι στον λαό που τους έστειλε στο κοινοβούλιο να τον εκπροσωπήσουν,εκτός αν νοιώθουν ότι ζούν σε βιλαέτια κι ότι είναι κοτζαμπάσηδες,μην δίνοντας αναφορά σε κανέναν!
 
Κανένας δεν είπε ότι δεν πρέπει να υπάρξουν ιχθυοκαλλιέργειες,κανένας δεν είναι ενάντια στις επενδύσεις..Αυτό που απαιτούμε όμως,είναι να λειτουργούν με το γράμμα του νόμου και να μην ζημιώνουν το περιβάλλον.
 
Η βιομηχανοποίηση της θάλασσας κύριοι δεν είναι πρόοδος,είναι οπισθοδρόμηση.
 
Μας θεωρούν τουλάχιστον ηλίθιους όταν η σχεδιαζόμενη Π.Ο.Α.Υ είναι ακριβώς στην θέση των σημερινών <<εκτεταμένων>> καλλιεργειών,όταν όλοι καταλαβαίνουμε ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η νομιμοποίηση των αυθαιρεσιών και φυσικά η επανεκλογή τους ,με κάθε τρόπο!
 
Συντοπίτη μου Αιτωλοακαρνάνα, η μελλοντική επιλογή είναι δική σου..
 
Αν νοιώθεις κολλήγος, συνέχισε να τους προσκυνας!
 
 
Διαβάστηκε 4351 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.