Τετάρτη, 12η Ιουνίου 2024  7:20 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 18:05

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη, Θ.Βασιλόπουλου με την διοίκηση του Μελισσοκομικού Συλλόγου Αχαΐας - Άμεσα κίνητρα και μέτρα που θα τονώσουν τον κλάδο της μελισσοκομίας στη Δυτική Ελλάδα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αρωγός στην προσπάθεια ανάδειξης  των προβλημάτων  που αντιμετωπίζει ο κλάδος της μελισσοκομίας είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όπως αυτή εκφράστηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης,Θεόδωρο Βασιλόπουλο στην συνάντηση που είχε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 στα γραφεία της Γενικής Δνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας  με τον πρόεδρο,Αναστάσιο Δημητρόπουλο και μέλη της διοίκησης του  Μελισσοκομικού  Συλλόγου Αχαΐας.

Στο πλαίσιο των  κινητοποιήσεων τους οι μελισσοκόμοι παρέδωσαν σχετικό υπόμνημα στον Αντιπεριφερειάρχη όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται στον τρόπο  αντιμετώπισης  του υπουργείου σε σχέση  με τα πακέτα στήριξης που έδωσε σε αγρότες και κτηνοτρόφους, ζητώντας παράλληλα ελέγχους για την προστασία του  καταναλωτή από παράνομες ελληνοποιήσεις  στο μέλι, την λήψη μέτρων για την μείωση του κόστους παραγωγής (κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο αγροτικό ρεύμα,  αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση κόστους πρώτων υλών) αλλαγή νομοθετικού πλαισίου  προκειμένου να είναι βιώσιμη η  ενασχόληση και η άσκηση της μελισσοκομικής ιδιότητας,  αναθεώρηση του Μελισσοκομικού Μητρώου κ.α.

Από την πλευρά του ο κ. Βασιλόπουλος σχολίασε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα πρέπει να εξετάσει εκ νέου το αίτημα με επιστολή  που έχει υποβάλει από τον Σεπτέμβριο 2020 καθώς και με άλλες παρεμβάσεις,  η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  για ένταξη των μελισσοκόμων σε μηχανισμό στήριξης όπως έγινε σε άλλους κλάδους της αγροτικής παραγωγής και πρόσθεσε τα εξής: «Το μέλλον της μελισσοκομίας είναι δυσοίωνο. Οι μελισσοκόμοι μας χρειάζονται   ουσιαστική στήριξη με συγκεκριμένα μέτρα που θα δώσουν κίνητρα και θα τονώσουν την παραγωγική διαδικασία. Είμαστε δίπλα τους και αρωγοί στην προσπάθεια που κάνουν στα δίκαια αιτήματά τους.»

Στην συνάντηση συμμετείχε ο  Προϊστάμενος  της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Σταύρος  Βέρρας και η Προϊσταμένη της  Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, Πόπη Αγγελή.

Διαβάστηκε 231 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία