Κυριακή, 4η Ιουνίου 2023  11:46 πμ
 
wm small
Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2023 20:33

Ο Σπήλιος Λιβανός μίλησε στα ΤΟΕΒ Οζερού και Φυτειών για τα σύγχρονα αρδευτικά δίκτυα του εμβληματικού προγράμματος ΥΔΩΡ 2.0 στο Ξηρόμερο!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την εξέλιξη & προοπτική του αρδευτικού δίκτύου των ΤΟΕΒ Οζερού, Φυτειών & Κατούνας παρουσίασε ο Σπηλιος Λιβανός χτες στις Φυτείες Ξηρομέρου.

Το έργο αναφέρεται σε περιπου 40.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων και αφορά σε ένα πλήθος 3.800 αγροτών της περιοχής.

Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στο κατάμεστο παλιό Δημαρχείο Φυτειών, εκτός του τ. Υπουργού, παρευρέθηκε & μίλησε ο Δήμαρχος Αστακού & Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης, ο τ. Δημαρχος Φυτειών, Πάνος Γαζέτας, δημοτικοί σύμβουλοι, τα προεδρεία των ενδιαφερόμενων ΤΟΕΒ και βέβαια πλήθος αγροτών.

Μετά το τέλος της κεντρικής ομιλίας ακολούθησε εκτενής και ενθουσιώδης διάλογος μεταξύ των παρευρισκομένων παραγωγών και του Σπήλιου Λιβανού.

Στην παρουσίαση αναλύθηκε ο οδικός χάρτης του εκσυγχρονισμού των δικτύων, οι εφαρμογές της ευφυούς γεωργίας και της έξυπνης άρδευσης.

Ο Σ. Λιβανός ανέλυσε το όραμα του εμβληματικού σχεδίου ΥΔΩΡ 2.0 το οποίο εκπονήθηκε και θεμελιώθηκε επί της υπουργίας του στο ΥπΑΑΤ και υλοποιείται σήμερα από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παρουσίασε στα μέλη των ΤΟΕΒ και στο σύνολο των παρισταμένων τα τεράστια οφέλη για τους ίδιους τους αγρότες, χρήστες των αρδευτικών δικτύων, αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος που θα προκύψει από την ορθολογική διαχείρηση των υδάτινων πόρων.

 

Διαβάστηκε 164 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2023 20:37
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News