Τρίτη, 28η Μαίου 2024  5:45 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023 00:47

ΚΚΕ: Όχι στην υποβάθμιση και το κλείσιμο του νοσοκομείου Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Όχι στην υποβάθμιση και το κλείσιμο του νοσοκομείου Μεσολογγίου», λέει η Κ.Ο.Β Μεσολογγίου του ΚΚΕ και καλεί στη συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου.

Η ανακοίνωση:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Η Κομματική Οργάνωση Μεσολογγίου του ΚΚΕ καλεί όλο το λαό της περιοχής σε ξεσηκωμό για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία , για πλήρη στελέχωση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και ανεπτυγμένο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η κατάσταση που έχει επέλθει το ΓΝ Μεσολογγίου είναι τραγική με τη συνεχόμενη υποβάθμιση υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση. Το Νοσοκομείο πια δεν μπορεί να καλύψει τις λειτουργικές του ανάγκες και κρατιέται ακόμα ζωντανό με την αυτοθυσία των γιατρών και των εργαζομένων που παλεύουν σε αντίξοες συνθήκες για να προασπίσουν την υγεία του λαού μας. Με τις  εφημεριακές ανάγκες του Νοσοκομείου να μην καλύπτονται , τις τραγικές ελλείψεις σε τμήματα, κλινικές, και βασικές ειδικότητες γιατρών η κατάσταση έχει γίνει εκρηκτική, με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου να εκπέμπουν SOS για τη διάσωση του Νοσοκομείου.

Όλη αυτή η κατάσταση έχει σχέση με την καπιταλιστική ανάπτυξη, στην οποία βασιλεύει το κριτήριο του κέρδους και της ανταγωνιστικότητας, όπου η λαϊκή ανάγκη και το δικαίωμα στην προστασία της υγείας και της ζωής, αντιμετωπίζεται σαν “κόστος”. Αυτή είναι η στρατηγική της ΕΕ με την οποία συμφωνούν όλες ανεξαιρέτως οι πολιτικές δυνάμεις, ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, που διαδοχικά έβαλαν το “χέρι τους” για τη διαμόρφωση αυτού του άθλιου συστήματος υγείας, με την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών του, με τα κριτήρια του “κόστους–οφέλους”, της επιχειρηματικότητας και της ανταποδοτικότητας, με τα τραγικά αποτελέσματα για την υγεία και τη ζωή του λαού μας.

Τώρα ο λαός του Μεσολογγίου να δείξει εμπιστοσύνη στην δύναμή του, να εντείνει τον αγώνα του για την διάσωση του νοσοκομείου, για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, να δυναμώσει τώρα το μέτωπο ενάντια στην πολιτική της υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίηση της Υγείας.

Δεν περιμένουμε σωτήρες, φωνάζουμε και κάνουμε πράξη το σύνθημα μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό και καλούμε όλα τα σωματεία, τους φορείς, τους συλλόγους, τα μαθητικά συμβούλια της περιοχής μας , να πάρουν αποφάσεις για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στις 12:00 στην Πύλη του Νοσοκομείου! Μόνο με οργανωμένο λαό και ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας !

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΠΛΗΡΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ!

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 375 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023 00:49
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/