Πέμπτη, 20η Ιουνίου 2024  9:49 μμ
 
wm small
Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2023 18:18

Δήμος Μεσολογγίου: «Αναψε φωτιές» η δήλωση-συμπόρευση Μπρούμα με Κατσούλη-απαντήσεις από Δασκαλή-Παπαδόπουλο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αναταράξεις στην διαμόρφωση του προεκλογικού τοπίου των δημοτικών εκλογών στον δήμο Μεσολογγίου, έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Πάνου Κατσούλη και η δημοσιοποίηση ανακοίνωσης του Βασίλη Μπρούμα.

Ο γνωστός για την παρορμητικότητα του και τον «υπερμεσολογγιτισμό»  του ενεργός πολίτης,  είχε προ μερικών εβδομάδων ανακοινώσει την πρόθεση του για δημιουργία δημοτικής παράταξης, ζητώντας την συνεργασία με άλλους αυτοδιοικητικούς που φέρεται να έχουν εκδηλώσει αντίστοιχο ενδιαφέρον.

Όμως η πρόσφατη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του πρώην δημάρχου Πάνου Κατσούλη (σ.σ. το απόγευμα πραγματοποιεί εκδήλωση στο ραδιομέγαρο) προκάλεσε νέα δεδομένα, με τον κ. Μπρούμα να λέει πως θα συμπορευτεί μαζί του, με μια δήλωση όμως που προκαλεί αντιδράσεις , κυρίως εξαιτίας των απαξιωτικών και μειωτικών χαρακτηρισμών που περιέχει, ειδικά σε βάρος της προέδρου της Κοινότητας Μεσολογγίου Όλγας Δασκαλή, η οποίο όπως είναι γνωστό έχει επίσης τεθεί επικεφαλής δημοτικής παράταξης με την ονομασία «Ισχυρός Δήμος, Δυνατές Κοινότητες, Ευημερία Πολιτών».

Όπως ήταν φυσιολογικό, οι αναφορές Μπρούμα, προκάλεσαν την αντίδραση της κ. Δασκαλή, που προέβη με τη σειρά της σε γραπτή δήλωση απαντώντας στους χαρακτηρισμούς αλλά και παίρνοντας θέση στην αναφορά του κ. Μπρούμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του με το ποιόν υποψήφιο στηρίζει.

«Δικαίωμα σας να διαλέξετε με ποιον θέλετε να πορευτείτε και να το δηλώσετε δημόσια. Δεν έχετε όμως κανένα δικαίωμα να απευθύνεστε για εμένα με υπονοούμενα και συκοφαντικές ειδήσεις», γράφει μεταξύ άλλων η κ. Δασκαλή απευθυνόμενη στον Β. Μπρούμα.

Όμως στο «παιχνίδι» αυτό της έκδοσης ανακοινώσεων, «μπήκε» και ο δημοτικός σύμβουλος και παλιό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Παπαδόπουλος, που επίσης απάντησε στον Β. Μπρούμα, όπου και φανερώνει την έντονη ενόχλησή του με την κάθοδο Κατσούλη. Κατηγορεί μεταξύ άλλων τον πρώην δήμαρχο ότι «καταστρατήγησε τις όποιες εσωτερικές διαδικασίες» του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ανακοινώσεις αναλυτικά:

Η ανακοίνωση του Βασίλη Μπρούμα:

«Μαθαίνουμε πως φέρελπις, νεόκοπη και νεοφώτιστη υποψήφια επαγγελματίας πολιτικός, συμπαθής κατά τα άλλα, διαθέτει ένα μεγάλο ‘’προσόν’’, πέρα από τα νιάτα της. Είναι και πονηρούλα.

Φημολογείται πως απευθύνθηκε στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας μυστική συμφωνία και κρυφή στήριξη στο πρόσωπό της ως υποψήφια στις δημοτικές εκλογές, θεωρώντας, προφανώς, πως μπορεί να κοροϊδέψει και να ξεγελάσει τους πάντες.

Και όχι μόνο αυτό. Ζήτησε, λέγεται, να μην ‘’κατέβει’’ άλλος υποψήφιος από τον χώρο για να έχει τη μοναδικότητα. Αν είναι αλήθεια όλα αυτά, τότε θα πρόκειται για εντελώς …νέα ήθη και ‘’άλλα κόλπα’’ που επιχειρούν να εισάγουν ορισμένα νέα, δυστυχώς, άτομα στην τοπική πολιτική σκηνή, με κυρίαρχα τα στοιχεία του θράσους, της υποκρισίας, της απόκρυψης της αλήθειας, της έλλειψης θάρρους και καθαρότητας. Και είναι κρίμα.

Άραγε να απευθύνθηκε η ίδια και στη Νέα Δημοκρατία με το ίδιο αίτημα και για τον ίδιο σκοπό; Δεν αποκλείεται. Και ποιος ξέρει ποιες άλλες κρυφές συμφωνίες.

Αυτό που μας ενδιαφέρει επί της ουσίας εδώ δεν είναι το συγκεκριμένο πρόσωπο και η …όμορφη πορεία που ήδη έχει διαγράψει μέχρι τώρα, αλλά να υπενθυμίσουμε και να επιστήσουμε την προσοχή στις πολλές όψεις των κινδύνων και της πολιτικής ελαφρότητας, παρά τη… βαρύτητα των επιφαινομένων στον Δήμο μας.

Την πατήσαμε άσχημα ως δήμος την προηγούμενη φορά με την υπερτιμημένη και καταρρακωμένη ηλικιακή και πολιτική δήθεν ανανέωση. Μην την ξαναπάθουμε χειρότερα τώρα.

Δεν μας πέφτει λόγος για τα κομματικά, αλλά λόγοι πολιτικής εντιμότητας επιβάλλουν να ξεκαθαρίσει σχετικά ο ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα και τη στάση του.

Στηρίζει κάποια νέα γυναίκα ως υποψήφια δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, ναι ή όχι; Σιωπή του θα σημαίνει ότι έτσι είναι. Σε μια τέτοια περίπτωση …με γεια και να τη χαίρονται. Καληνύχτα και καλή τύχη.

Ο όλος λόγος, καθώς υπάρχει και ένα άλλο κακό προηγούμενο. Όταν στις δημοτικές εκλογές του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ προωθούσε αρχικά για υποψήφιο δήμαρχο Μεσολογγίου άτομο που διατηρούσε στενές σχέσεις με το καθεστώς του δικτάτορα Σίσυ της Αιγύπτου, ενώ διέθετε [και σήμερα διαθέτει φυσικά] σοβαρούς και σπουδαίους αυτοδιοικητικούς, άξιους να τους εμπιστευτεί ο κόσμος, ικανούς να κερδίσουν τις δημοτικές εκλογές και αποδεδειγμένα αποτελεσματικούς στο να παράγουν σημαντικό έργο προς όφελος του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας. Άρα;…

Το σίγουρο είναι πως με τέτοιες κομματικές στάσεις και επιλογές, ενδεικτικές στην καλύτερη περίπτωση σημαντικής έλλειψης αντίληψης των καταστάσεων, δεν προσφέρονται καθόλου καλές υπηρεσίες στις υποθέσεις της Πόλης και του Δήμου μας. Γι’ αυτό το ‘’Κόμμα του Δήμου Μεσολογγίου’’ έχει τώρα τον λόγο.

Αν κάποιοι βολεύονται και εξυπηρετούνται με το να καταντήσει το Μεσολόγγι ένα γραφικό και ιερό χωριό εμείς όχι, δεν βολευόμαστε. Πάνο Παπαδόπουλε, Παντελή Σκαρμούτσο, Παναγιώτη Νούλα σας περιμένουμε.

Ε, όχι και «ανθ’ υμών Γουλιμής»!

Τώρα είναι ώρα συσστράτευσης για τον κοινό σκοπό.

Καλούμε τους αξιόλογους και δοκιμασμένους αυτοδιοικητικούς Σπύρο Διαμαντόπουλο, Σπύρο Βασιλείου και Ντίνο Γιαννόπουλο να συνεισφέρουν στη σημαντική αυτή κοινή προσπάθεια, να έρθουν στην εκδήλωσή μας και να απευθύνουν χαιρετισμό.

Απευθύνουμε ιδιαίτερη τιμητική πρόσκληση στον εκλεκτό μαχητή ιατρό της πρώτης γραμμής της υγείας, έμπειρο και επιτυχημένο αυτοδιοικητικό, πολύτιμο κεφάλαιο για τον Δήμο μας, Νίκο Μουρκούση, με όλο τον σεβασμό, την εκτίμηση και την αγάπη στο πρόσωπό του, να έρθει στην εκδήλωσή μας, να απευθύνει χαιρετισμό και να συζητήσουμε.

Όλοι μαζί, με ένα Ιερό Σύμφωνο για τον Δήμο μας, σε μια Πορεία Δημοτικής Ανάταξης, Ανόρθωσης και Ανάτασης, με επικεφαλής τον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΤΣΟΥΛΗ.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, στις 7:00 στο ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ στο ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, για ΕΝΑ ΝΕΟ, ΔΥΝΑΜΙΚΟ, ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ.”

Ολγα Δασκαλή: «Δεν είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε κομματικές ατζέντες»

«Στη ζωή μου έχω μάθει να μην λειτουργώ με φήμες, κουτσομπολιά και υπονοούμενα. Έχω μάθει να διαλέγω τις πηγές της πληροφόρησης μου, να διακρίνω τα σχόλια από την είδηση και φυσικά να ελέγχω από που προέρχεται μια είδηση-πληροφορία.
Επίσης έχω μάθει να απευθύνομαι επώνυμα και όταν δεν γνωρίζω κάτι να ρωτάω.
Απευθύνομαι λοιπόν επώνυμα στον κύριο Μπρούμα και τον καλώ να συμβάλλει στον πολιτικό πολιτισμό αυτού του τόπου απεμπολώντας συνήθειες που μας βαλτώνουν. Οι φήμες και τα υπονοούμενα επιτρέψτε μου κύριε Μπρούμα να πιστεύω ότι δεν είναι για την πολιτική αλλά για συζητήσεις μεταξύ φίλων στα καφέ της πόλης.
Όσον αφορά την ενασχόλησή μου με τα κοινά του Δήμου μας, χρόνια τώρα έχω επιλέξει να συνεργαστώ με ανθρώπους με τους οποίους μοιραζόμαστε κοινή στρατηγική για το πώς μπορούμε να κάνουμε άλμα γρηγορότερο από την φθορά. Με πολλή χαρά κάθε μέρα γνωρίζουμε το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου μας σε όλες τις Κοινότητες, το οποίο είναι αξιόλογο και με πολλές δυνατότητες. Πολλοί είναι οι άνθρωποι οι οποίοι συμπλέουν με τις απόψεις μας.
Η πρόθεσή μας να ασχοληθούμε με την πολιτική ζωή του τόπου, είναι με σκοπό να καταθέσουμε μια στρατηγική πρόταση και με τους κανόνες που ορίζει η ελληνική δημοκρατία να επιλέξουν οι πολίτες αν επιθυμούν αυτή την πρόταση ή όχι.
Επιθυμώ να πολιτευτώ με προγραμματικές θέσεις και συγκεκριμένο πρόγραμμα, με έναν ανεξάρτητο από κομματικές ομπρέλες δημοτικό συνδυασμό.
Η επιλογή ίσως ταράζει τα νερά της ήσυχης λιμνοθάλασσας, όμως πιστεύω ακράδαντα ότι η τοπική αυτοδιοίκηση για να μπορέσει να λειτουργήσει πρέπει να είναι τοπική και ΑΥΤΟδιοίκηση.
Εσείς λέτε ότι πορεύεστε με έναν ανεξάρτητο συνδυασμό και ταυτόχρονα καλείτε τις τοπικές κομματικές οργανώσεις να πάρουν θέση. Γιατί το κάνετε αυτό κ. Μπρούμα; Για να βγάλετε από πάνω σας κάποια ταμπέλα και να την φορτώσετε σε άλλους;
Γιατί κάποιος να πρέπει να πάρει κομματική γραμμή για να ψηφίσει στις δημοτικές εκλογές; Τι είδους αυτοδιοίκηση έχουμε;
Κύριε Μπρούμα, ο συνδυασμός Ισχυρός Δήμος, Δυνατές Κοινότητες, Ευημερία Πολιτών δεν είναι εδώ για να υπηρετήσει κομματικές ατζέντες. Ούτε είμαστε μια παρέα τεχνοκρατών. Είμαστε άτομα από το Μεσολόγγι, το Αιτωλικό, τις Οινιάδες, με πολιτική βούληση, που ερχόμαστε ενώπιον των δημοτών να καταθέσουμε συγκεκριμένη πολιτική πρόταση.
Μέχρι σήμερα παρουσιάζουμε ξεκάθαρες θέσεις για πολλά από τα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή μας και εργαζόμαστε ώστε το πρόγραμμα μας να σχεδιαστεί με τους κανόνες της συμμετοχής.
Δικαίωμα σας να διαλέξετε με ποιον θέλετε να πορευτείτε και να το δηλώσετε δημόσια. Δεν έχετε όμως κανένα δικαίωμα να απευθύνεστε για εμένα με υπονοούμενα και συκοφαντικές ειδήσεις. Σας απευθύνομαι, επώνυμα και δημόσια και σας καλώ στο μέλλον να πράττετε το ίδιο.
Με τον τρόπο αυτό θα πορευτούμε στην προεκλογική περίοδο. Επώνυμα και δημόσια με ξεκάθαρες θέσεις για τα προβλήματα του τόπου μας.

Παπαδόπουλος σε Μπρούμα: Μήπως τα ψέματα και τα «άλλα κόλπα» βρίσκονται στον περίγυρό σας;

«Αγαπητέ Βασίλη
Προβληματίστηκα πάρα πολύ αν έπρεπε να προβώ σε μια δημόσια απάντηση σχετικά με όσα αναφέρεις στην παρέμβασή σου με τίτλο: «Τέρμα τα ψέματα και τα “άλλα κόλπα”». Επειδή όμως κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους, οφείλω να πάρω θέση χωρίς περιστροφές. Και βέβαια οι όποιοι χαρακτηρισμοί θεωρώ ότι πρέπει να είναι φειδωλοί και να αποφεύγονται για άτομα τα οποία δεν σε έχουν προκαλέσει. Συγκεκριμένα λοιπόν:
– Η δεύτερη ανεξήγητη επίθεσή σου, σε σύντομο χρονικό διάστημα, στην Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μεσολογγίου και υποψήφια Δήμαρχο κα Δασκαλή, με χαρακτηρισμούς όπως: «επαγγελματίας πολιτικός που πέρα από τα νιάτα της είναι και “πονηρούλα”», είναι απαράδεκτοι, ανεπίτρεπτοι και διαλυτικοί, πόσο μάλλον που είναι γυναίκα. Η όποια αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται με επιχειρήματα και όχι με εξοβελισμούς.
– Το τι πληροφορίες έχεις με το τι πράττει ο τοπικός ΖΥΡΙΖΑ, καλό είναι να τις αξιολογείς και να μην είναι μονομερείς.
– Τα «άλλα κόλπα» αναζήτησέ τα σε αυτόν που ενδεχομένως (;) θα υποστηρίξεις, σχετικά με το τι έλεγε δημοσίως και εσωκομματικά στον ΣΥΡΙΖΑ (εδώ άραγε δεν έχεις πληροφόρηση;), ότι το ενδιαφέρον του ήταν μόνο η Περιφέρεια και ποιος καταστρατήγησε τις όποιες εσωτερικές διαδικασίες ως προς την τελική επιλογή, είναι γνωστόν τοις πάσι. Τι άλλαξε ξαφνικά;
– Το να συντάσσεσαι συλλήβδην και να κάνεις χαρακτηρισμούς για θράσος, υποκρισία, απόκρυψη της αλήθειας, έλλειψη θάρρους και καθαρότητας, σου συνιστώ να προβληματιστείς για το ποιος κατά συνθήκη χρόνια τώρα υπηρετεί αυτή την αντίληψη.
– Εφόσον λοιπόν δεν σου πέφτει λόγος για τα κομματικά, γιατί τόση πρεμούρα του τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ;
– Ως προς το «κόμμα του Μεσολογγίου», ο χαρακτηρισμός είναι τουλάχιστον ατυχής, γιατί ο Δήμος είναι ενιαίος νομίζω.
– Ποιος βολεύεται και εξυπηρετείται το Μεσολόγγι να καταντήσει «γραφικό και ιερό χωριό», μου λες; Αν βολευόμαστε γιατί – δια του υποβολέα σου – απευθύνεις έκκληση σε Παπαδόπουλο, Σκαρμούτσο και Νούλα, αφήνοντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς «ανθ’ υμών Γουλιμής». Σου συνιστώ το Γουλιμή να τον ψάξεις δίπλα σου! Εξάλλου, γιατί απευθύνεις έκκληση σε Δημόπουλο, Βασιλείου, Διαμαντόπουλο, Μουρκούση, να ενταχθούν υπό την ομπρέλα του κ. Κατσούλη; Τόσο αφελείς τους θεωρείς; Δεν είναι αντιφατικό και πρόδηλο αδυναμίας συγκρότησης ενός «ελπιδοφόρου» και «δυναμικού» ξεκινήματος;
Αυτά προς το παρόν, αγαπητέ Βασίλη.
Σε κάθε περίπτωση όμως, να γνωρίζεις – μιας και έχεις μεγάλη αγωνία – εγώ προσωπικά αλλά και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, δεν μπαίνουμε σ’ αυτό το “κάδρο” και δεν συμμετέχουμε! Εκείνο που τώρα προέχει είναι κυρίως η κινητοποίηση στις 15-2-2022 για τη διάσωση του Νοσοκομείου μας και οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Όλα τα άλλα σε επόμενα επεισόδια. Εξυπακούεται ότι ο σεβασμός και η εκτίμηση προς το πρόσωπό σου παραμένει και ελπίζω να είναι αμοιβαία…

ΥΓ1. Νομίζω ότι είμαι ξεκάθαρος και δεν πρόκειται να ξαναμπώ σε ένα παραλυτικό επιπλέον διάλογο, με τραυματικές συνέπειες.
ΥΓ2. Δεν είστε μόνο εσείς που αγωνιάτε για το μέλλον του Δήμου, ούτε κατέχετε το αλάθητο του Πάπα, ούτε μπορείτε να αγνοείτε τη σπουδαία δουλειά μιας παράταξης, όπως η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, όλα αυτά τα χρόνια. Αναμένω ένταση κριτικής και θέσεων προς τη δημοτική αρχή, ώστε να αποδομηθεί και να απονομιμοποιηθεί πλήρως.
ΥΓ3. Η παρορμητικότητα, φίλε Βασίλη και το ενδιαφέρον σου που είναι γνήσιο, καμιά φορά είναι σίγουρο ότι κάποιοι βρίσκουν έδαφος να το εκμεταλλευτούν…».

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 393 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.