Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:31 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023 10:37

SOS ενόψει κακοκαιρίας – Έρχονται χιονοκαταιγίδες και τσουχτερό κρύο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το σημαντικότερο κύμα της κακοκαιρίας το αναμένουμε από το απόγευμα του Σαββάτου και μέχρι τη Δευτέρα με Τρίτη, που θα επηρεάσει και την Αχαΐα με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και έντονες χιονοπτώσεις. Στην Πάτρα προβλέπεται η θερμοκρασία να πέσει ακόμη και στους μηδέν βαθμούς, ενώ στα ορεινά του νομού το θερμόμετρο θα δείξει ακόμη και -8 βαθμούς!

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται να σαρώσει τη χώρα κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα καθώς και το τσουχτερό κρύο.

Οι μετεωρολόγοι, όπως ό Κλέαρχος Μαρουσάκης, κάνουν λόγο για μία επικίνδυνη κακοκαιρία με πολλά χιόνια, καταιγίδες και παγετό.

Το σημαντικότερο κύμα της κακοκαιρίας το αναμένουμε από το απόγευμα του Σαββάτου και μέχρι τη Δευτέρα με Τρίτη και θα επηρεαστεί και η Αττική.

Αυτό το κύμα θα φέρει πολλά και επικίνδυνα χιόνια, ισχυρές βροχές – καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους, τσουχτερό κρύο αλλά και ισχυρό παγετό που προς τα βόρεια τοπικά ενδέχεται να είναι και ολικός ( θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν όλο το 24ωρο).

Μάλιστα, ο κ. Μαρουσάκης τονίζει πως πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε πολύ χαμηλά υψόμετρα ακόμη και σε θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές και οι τοπικά θυελλώδεις βοριάδες. Όπου δεν χιονίσει θα σημειωθεί χιονόνερο ή εναλλαγές χιονόνερου – χιονιού. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό εξαιτίας της έντονης ατμοσφαιρικής αστάθειας οι χιονοπτώσεις να λαμβάνουν τη μορφή χιονοκαταιγίδων που σημαίνει θα εκδηλώνονται ταυτόχρονα και ηλεκτρικές εκκενώσεις.

Χιόνια και στην Αττική

Από την πλευρά του ο προγνώστης του καιρού, Σάκης Αρναούτογλου επιμένει για χιόνια στην Αττική.

Ο Σάκης Αρναούτογλου αναφέρθηκε στο «Aegean Effect» που θα φέρει χιόνια ακόμη και δίπλα στη θάλασσα  και μέσα στις περιοχές που θα βρίσκεται και η Αττική.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το «Aegean Effect» δημιουργείται όταν ψυχροί βοριάδες πολικής προέλευσης φτάσουν στο Αιγαίο και εμπλουτίζονται με υδρατμούς και υγρασία και στη συνέχεια μετακινούνται δημιουργώντας χιονοσύννεφα και χιονοπτώσεις.

Όπως ανέφερε, την Κυριακή αναμένονται χιονοπτώσεις σε Σποράδες, Λήμνο, Εύβοια, Βοιωτία, και Αττική. Μέχρι το βράδυ τα χιόνια θα φτάσουν στις Κυκλάδες και σε περιοχές με πολύ χαμηλά υψόμετρα αλλά και στην Κρήτη με χιόνια ακόμα και στα 300-400 μέτρα.

tempo24.news

Διαβάστηκε 192 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.