Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  7:14 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2023 19:16

Δρόμος Αγρίνιο – Προυσός: Κλειστός παραμένει ο δρόμος στην Στριγανιά Λαμπιρίου – Συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης της κυκλοφορίας (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 είχε σημειωθεί κατολίσθηση στο Λαμπίρι, στη θέση “Στριγανιά”, περίπου 10 χιλιόμετρα απόσταση από τη θέση “Αραποκέφαλα”, στα όρια των νομών Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η μετακίνηση Αγρίνιο προς Προυσό – Καρπενήσι.

Σήμερα οι εργασίες συνεχίζονται σε πυρετώδεις ρυθμούς ώστε να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία. Ο δρόμος έκλεισε και από τις δύο λωρίδες κυκλοφορίας, ενώ η προχθεσινή κατολίσθηση φαίνεται να είναι μεγαλύτερη από αυτή που είχε συμβεί στην ίδια περιοχή το 2021.

Από την πρώτη στιγμή είναι στο σημείο μηχανήματα της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, ενώ ακόμη χρειάζεται υπομονή για να αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία. H διαδρομή από το Αγρίνιο προς τον Προυσό και αντίστροφα κατά τους χειμερινούς μήνες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, καθώς ουκ ολίγες φορές έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις, ενώ συχνά σημειώνεται πτώσεις βράχων, αλλά και πετρών.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 333 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.