Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  6:02 πμ
 
wm small
Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023 10:15

Οι νέες επιδοτήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος στον Φεβρουάριο: 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα για το 90% των νοικοκυριών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στα 40 ευρώ ανά μεγαβατώρα για μηνιαία κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες για τα νοικοκυριά διαμορφώνεται για τον μήνα Φεβρουάριο η επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Όπως είπε αφορά το 90% των νοικοκυριών.

Στο κοινωνικό τιμολόγιο η επιδότηση κυμαίνεται στα 88 ευρώ/μεγαβατώρα.

Πιο συγκεκριμένα:

Με τα νέα δεδομένα η επιδότηση στα νοικοκυριά περιορίζεται στα 40 ευρώ η μεγαβατώρα για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 kWh. Συγκεκριμένα για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου η επιδότηση για τον Φεβρουάριο διαμορφώνεται ως εξής:

Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 kWh, η επιδότηση θα είναι 40 €/MWh.
Την ίδια επιδότηση θα λάβουν όσοι έχουν μειωμένη μηνιαία κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες εφόσον όμως μειώσουν κατά 15% την ημερήσια κατανάλωση σε σχέση με πέρυσι.
Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η επιδότηση ανέρχεται στα 88 €/MWh.
Μικρότερη είναι η επιδότηση που ισχύει για τα επαγγελματικά τιμολόγια καθώς φτάνει τα 20 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ για τους αγρότες είναι 40 ευρώ η μεγαβατώρα.
Να σημειωθεί ότι ο υπουργός δεν μίλησε για επιδότηση στο φυσικό αέριο. Τον Ιανουάριο η ΔΕΠΑ Εμπορίας σε συνεργασία με τους υπόλοιπους παρόχους έδωσε μια οριζόντια επιδότηση 20 ευρώ ανά θερμική MWh για όλους τους οικιακούς καταναλωτές.

thetoc.gr

Διαβάστηκε 321 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.