Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  3:40 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 22:03

Επιστρέφουν σύντομα τα ηλεκτρικά ποδήλατα στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επιστρέφουν σύντομα τα ηλεκτρικά ποδήλατα στο Αγρίνιο όπως αναφέρει η εφημερίδα ‘Συνείδηση”. Θέμα ημερών είναι να δοθούν και πάλι στη διάθεση του κοινού τα ηλεκτρικά ποδήλατα που λόγω βανδαλισμών παρέμειναν εκτός λειτουργίας. Στο στάδιο του ανοίγματος των προσφορών είναι η διαδικασία για την προμήθεια ακόμη 55 ηλεκτρικών ποδηλάτων

Αναλυτικά η δημοσίευση: 

Θέμα χρόνου είναι πλέον να επαναλειτουργήσουν οι σταθμοί των ηλεκτρικών ποδηλάτων στο Αγρίνιο, οι οποίοι παραμένουν κλειστοί από τον Σεπτέμβριο του 2022, μετά από βανδαλισμούς ποδηλάτων από ασυνείδητους.

Σε λίγες ημέρες και τα 79 συνολικά κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα που είχε προμηθευτεί ο Δήμος Αγρινίου μέσω ΕΣΠΑ θα είναι στην διάθεση των χρηστών τους.

Απ’ αυτά τα 50 χρειάστηκαν επισκευή λόγω των βανδαλισμών που υπέστησαν, ενώ δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο.

Κατά τους πρώτους 17 μήνες (δηλαδή μέχρι και τον Σεπτέμβριο που έκλεισαν οι σταθμοί) μετά την παρουσίασή τους στο κοινό της πόλης έγιναν και άλλες φορές έρμαιο στους βανδάλους, με αποτέλεσμα μικρά διαστήματα έως και τώρα να βρίσκονται στην διάθεση του κοινού.

Ωστόσο, η υπόθεση έχει οδηγηθεί στην δικαιοσύνη, καθώς κάποιοι εκ των βανδάλων είχαν ταυτοποιηθεί.

Πέραν όμως των ποδηλάτων που ήδη διαθέτει ο Δήμος Αγρινίου και επιστρέφουν σύντομα στην κυκλοφορία, ο Δήμος έχει υποβάλλει και νέα πρόταση για την απόκτηση 55 επιπλέον ηλεκτρικών ποδηλάτων στο πλαίσιο του εναλλακτικού και σύγχρονου τρόπου για τις μετακινήσεις εντός της πόλης.

Η προμήθεια αυτή θα γίνει μέσω νέας χρηματοδότησης που προκύπτει από το ΕΣΠΑ ύψους 430.000 ευρώ.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μίμης Σκορδόπουλος μιλώντας στη «Σ», τόσο για την επισκευή των υφιστάμενων ποδηλάτων, όσο και την προμήθεια των νέων επισημαίνει:

Ο Μίμης Σκορδόπουλος

«ήδη έχουν επισκευαστεί 50 ηλεκτρικά ποδήλατα, τα οποία βρίσκονται στο τελικό στάδιο του ελέγχου για να διαπιστωθεί ότι είναι και πάλι αξιόπιστα και ασφαλή, ώστε να δοθούν στους χρήστες τους για κυκλοφορία. Όλοι οι σταθμοί θα επαναλειτουργήσουν σύντομα, είναι θέμα χρόνου, θέμα ημερών.

Η νέα πρόταση που έχει υποβάλλει ο Δήμος Αγρινίου για την απόκτηση νέων ηλεκτρικών ποδηλάτων αφορά 55 ποδήλατα. Αυτή την στιγμή ο Δήμος είναι στο στάδιο του ανοίγματος των προσφορών και αν όλα κυλήσουν ομαλά, χωρίς δηλαδή ενστάσεις, σύντομα θα έχουμε ανάδοχο. Εξετάζουμε τις προσφορές και τα δικαιολογητικά των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό – έτσι προχωράει κανονικά η διαδικασία-  οπότε σύντομα εκτιμούμε πως θα παραλάβουμε και τα νέα ηλεκτρικά ποδήλατα».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 239 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.