Δευτέρα, 27η Μαίου 2024  10:53 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 18:46

Έρχεται νέα καθυστέρηση για το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων στη Στράτο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Nέες καθυστερήσεις αναμένεται να προκύψουν σε ότι αφορά στην κατασκευή του μεγάλου εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου Αγρινίου, στην περιοχή της Στράτου. 

Καλά πληροφορημένες πηγές του agrinionews.gr κάνουν λόγο για απόφαση του ΣτΕ που θα οδηγήσει σε προσωρινό «πάγωμα» του ορισμού αναδόχου για το έργο, μετά από τιςενστάσεις που κατατέθηκαν.

Προς ώρας επίσημη εξέλιξη δεν καταγράφεται ωστόσο όλα συνηγορούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Το μεγάλο έργο, προϋπολογισμού 63,4 εκ. ευρώ συγκέντρωσε, όπως ήταν λογικό, το ενδιαφέρον μεγάλων κατασκευαστικών εταιριών. 

Προσφορές κατέθεσαν οι: 

1 ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ2 ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ3 ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ,4 «ΕΝΩΣΗ W.A.T.T. A.E. – INTRAKAT» 

Από την διαδικασία επεξεργασίας και αξιολόγησης των προσφορών και προκρίθηκαν η ΤΕΡΝΑ και η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ.  

Οι εταιρείες που αποκλείσθηκαν κατέθεσαν ενστάσεις προς την αρμόδια επιτροπή του δήμου, που κλήθηκε να επεξεργαστεί την βασιμότητα τους ενώ προσέφυγαν και σε ανώτατο επίπεδο (ΣτΕ). 

Εφόσον το ανώτατο Συμβούλιο τελικώς αποφανθεί υπέρ των εταιρειών που προσέφυγαν θα γίνεται λόγος για καθυστέρηση αρκετών μηνών για την έναρξη των εργασιών. 

Υπενθυμίζεται ότι η διάρκεια κατασκευής του έργου ανέρχεται σε 97 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης, εκ των οποίων οι πρώτοι έξι θα αφορούν στη δοκιμαστική λειτουργία του.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 230 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.