Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  11:15 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023 17:37

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Επιστημονικές και Οργανωτικές Υγειονομικές Προκλήσεις για την Αιτωλοακαρνανία»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Πανεπιστημιακών, η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πατρών διοργάνωσαν και με μεγάλη επιτυχία πραγματοποίησαν  ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Επιστημονικές και Οργανωτικές Υγειονομικές Προκλήσεις για την Αιτωλοακαρνανία».

Θέμα κορυφαίο για την κοινωνία του νομού αφού στην ουσία παρουσιάστηκε η υποβαθμισμένη θέση και το επίπεδο της Αιτωλοακαρνανίας στον Υγειονομικό χάρτη της χώρας. Ένα θέμα σημαντικό που απαιτεί λύσεις άμεσες. Συγχρόνως παρουσιάστηκαν οι ελλείψεις (επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τεχνική υποστήριξη) στα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου.  Παρουσιάστηκαν τεκμηριωμένα και ενημερώθηκαν οι παραβρισκόμενοι πολιτικοί, πολίτες και αρμόδιοι τοπικοί παράγοντες, απ’ τους καθ΄ ύλην αρμόδιους επιστήμονες, για την νοσοκομειακή θεραπευτική κάλυψη στο νομό,  για τις οργανωτικές Υγειονομικές ανάγκες που υπάρχουν στο νομό, αλλά και τις εξελίξεις, και την πρόληψη, κυρίως σε συχνά προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος. Προβλήματα,  που τελευταία καταγράφονται να κυριαρχούν στο νομό μας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις  21.1. 2023, στο αμφιθέατρο της Πανεπιστημιακής Σχολής Αγρινίου και συμμετείχαν πλήθος εκλεκτών επιστημόνων. Χαιρέτισαν οι:   Δημοσθένης Μπούρος, Ομότιμος Καθηγητής Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος Ένωσης Αιτ/νάνων Πανεπιστημιακών, Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας Γεν. Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης ΥΠ.Ε.Π.Θ, Ι. Καλαβρουζιώτης, Καθηγητής, Πρόεδρος Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, Γενικός Γραμματέας της Ενωσης Αιτ/νων Πανεπιστημιακών, Στυλιανός Λουκίδης, Καθηγητής Πνευμονολογίας Παν. Αθηνών, Πρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας, Χρήστος Μπούρας, Πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών,  Γεράσιμος Σιάσος, Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών, Νίκος Παππάς, Πνευμονολόγος Νοσοκ. Αγρινίου, Ευαγγελία Μιχαηλίδου, υπεύθυνη ΜΕΘ Νοσοκομείου Αγρινίου,  Άρης Τριβλής, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αιτ/νίας,  Γεώργιος Αγραφιώτης, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου, Θανάσης Παπαθανάσης Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτ/νίας,  Μιχ. Σερασκέρης διοικητής Νοσ. Αγρινίου,  Ελένη Φιλιπποπούλου αναπλ. Διοικήτρια Νοσ. Μεσολογγίου, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Καλατζης , ο Δήμαρχος  Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Λύρος, ο  δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Τριανταφυλλάκης και Θέρμου κ. Κωσταντάρας κ.α.  Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Λάμπρος Δημητρογιάννης , ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Καρβέλης (απέστειλε χαιρετισμό) και ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας π. Χριστόφορος. Παρευρέθηκαν πολλοί ακαδημαϊκοί και διοικητικοί, καθώς και βουλευτές του νομού, οι οποίοι έλαβαν τον λόγο και τοποθετήθηκαν, Μάριος Σαλμάς, Κώστας Καραγκούνης, Σπήλιος Λιβανός και Γεώργιος Βαρεμένος.  Την εκδήλωση παρακολούθησαν διαδικτυακά 150 άτομα. Όλη η εκδήλωση στο

Επιστημονικές και Οργανωτικές Υγειονομικές Προκλήσεις για την Αιτωλοακαρνανία - YouTube 

Τα ιατρικά θέματα παρουσίασαν οι:  Δημοσθένης Μπούρος Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Στυλιανός Λουκίδης καθηγητής Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Αργύρης Τζουβελέκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Πατρών και Διευθυντής Πνευμονολογικού Τμήματος Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Αδαμαντία Λιαπίκου, Πνευμονολόγος, Διευθύντρια Γ.Ν.Ν.Θ.Α. «Η Σωτηρία και Ιωάννης Πνευματικός καθηγητής Εντατικής Θεραπείας Πανεπιστημίου Κύπρου.   

Η Ενωσή μας θα παρακολουθεί το όλον ζήτημα και θα παρεμβαίνει όποτε το κρίνει απαραίτητο με καθαρά επιστημονικές απόψεις των Μελών της Πανεπιστημιακών στην προσπαθειά μας να συνεισφέρουμε στην πλήρη νοσοκομειακή θεραπευτική κάλυψη στο νομό της Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Πρόεδρος

Δημοσθένης Μπούρος

Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής-Πανεπιστημίου Αθηνών      

Ο Γραμματέας

Ιωάννης Κ. Καλαβρουζιώτης

Καθηγητής – Πρόεδρος Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου       

Διαβάστηκε 292 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023 18:02
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.