Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:41 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023 11:45

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Μεσολογγίου: "Να σταματήσουμε τώρα τη λειτουργική κατάρρευση του Νοσοκομείου!"

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τρεισήμισι χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και διακρίνουμε πλέον τα δείγματα γραφής και τα αποτελέσματά της στον τομέα της Υγείας και ειδικότερα απέναντι στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου. Η κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί θυμίζει μέρες του 2012, όταν οι ίδιοι άνθρωποι και υπηρέτες της μνημονιακής πολιτικής στο χώρο της υγείας, είχαν βάλει τη “σφραγίδα” τους.

Σήμερα – Ιανουάριος 2023 – μετά από επίμονες και στοχευμένες προσπάθειες χρόνων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, της Διοίκησης του Νοσοκομείου και των εργαζομένων, που κατά κοινή ομολογία το Νοσοκομείο απέκτησε τη θέση που του αξίζει στην τοπική κοινωνία, η κατάσταση είναι ΤΡΑΓΙΚΗ και θα χρειαστούν μεγάλες προσπάθειες και αγώνας για να αποφευχθεί η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ! Συγκεκριμένα:

 Η Παθολογική Κλινική δοκιμάζεται σκληρά. Μετά την αποχώρηση του επί επτά (7) έτη επικουρικού ιατρού, ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ και η μόνιμη Παθολόγος – Διαβητολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ! Η λειτουργία της με τρεις (3) μονίμους και 2-3 ειδικευόμενους ιατρούς είναι πλήρως ανασφαλής και είναι ΟΡΑΤΟΣ ο κίνδυνος να κλείσει! Και αν κλείσει η Παθολογική Κλινική, κλείνει και το Νοσοκομείο! Ας γίνει αντιληπτό προς πάσα κατεύθυνση.

 Ο χειρουργικός τομέας, το αναισθησιολογικό τμήμα και το ακτινοδιαγνωστικό υπολειτουργούν.

 Οι γυναικολόγοι μεταφέρονται – κατ’ αρχήν μία φορά την εβδομάδα – στο Αγρίνιο για κάλυψη των εκεί αναγκών.

 Η μονήρεις ειδικότητες Νευρολόγου, ΩΡΛ και Οφθαλμιάτρου δεν αντικαταστάθηκαν.

 Οι αποχωρήσεις, σε συνδυασμό με την μη αναπλήρωση όσων συνταξιοδοτήθηκαν, οδηγούν στον ξαφνικό ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΟ θάνατο.

 Καμιά θέση μονίμου και επικουρικού ιατρού δεν έχει δοθεί στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου δύο (2) χρόνια τώρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται .

 Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, της 6 ης ΥΠΕ και της Διοίκησης του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας είναι εγκληματικά αδιάφορες σε όσα συμβαίνουν, γιατί προφανώς έχουν λάβει τις αποφάσεις τους: Το μεγάλο ψάρι (Αγρίνιο) θα φάει το μικρό (Μεσολόγγι) και το Νοσοκομείο της πρωτεύουσας του Νομού θα μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου!

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ

Όλοι μας, Δήμος, Φορείς, παραγωγικές τάξεις, εργαζόμενοι, πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να ξεπεράσουμε τις όποιες αγκυλώσεις υπάρχουν! Η υγεία είναι ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ. Αν χαθεί οριστικά και αυτό είμαστε ΟΛΟΙ συνυπεύθυνοι για ό,τι ακολουθήσει. Πρέπει να μας “νοιώσουνε”. Και άλλος τρόπος δεν υπάρχει και με τον αγώνα στους δρόμους και με την καταδίκη με την ψήφο μας στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. Δεν πρέπει να προλάβουν να “επιτελέσουν” το έργο τους. Ο αγώνας της ανάταξης θα είναι δύσκολος, αλλά νικηφόρος!

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου

 

Διαβάστηκε 317 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023 11:51
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/