Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  12:26 πμ
 
wm small
Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2023 10:27

Μια διαμαρτυρία που έχει και πρόταση, όχι μόνο απαίτηση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η επιτροπή εκπροσώπησης των εργαζομένων της περιοχής που με επιστολή της στον Πρωθυπουργό καταγγέλλει την αύξηση στο e-pass της Γέφυρας Ρίου -Αντιρρίου κατά 22% από 1/1, ζητά τη μείωση του κόστους της διέλευσης για τους εργαζομένους καθώς όπως επισημαίνει μετά την αύξηση το κόστος της γέφυρας για 11 μήνες χρήσης το έτος και 44 διελεύσεις μηνιαίως ανέρχεται σε 2.668 ευρώ άρα σχεδόν το ένα τέταρτο του εισοδήματος.

Όμως το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή η διαμαρτυρία έχει όχι μόνο μια απαίτηση, αλλά και μια ενδιαφέρουσα πρόταση για τη μείωση του e-pass, σύμφωνα με την οποία θα μπορούσε επιτευχθεί έκπτωση 46% χωρίς να μεταβληθούν καθόλου τα έσοδα και τα κέρδη της Α.Ε.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή «το κόστος διέλευσης επιβαρύνεται από ΦΠΑ 24%, ενώ η Γέφυρα A.E επιβαρύνεται με Φόρο Εισοδήματος που για τις ανώνυμες εταιρείες ανέρχεται σήμερα σε 22% επί των καθαρών κερδών. Άρα ακόμα και αν η Γέφυρα Α.Ε αρνηθεί οποιαδήποτε αναπροσαρμογή, μπορεί η συγκεκριμένη κατηγορία διελεύσεων να απαλλαχθεί από χρέωση ΦΠΑ, αλλά και τα έσοδα ή τα κέρδη της ΓΕΦΥΡΑΣ ΑΕ για τις συγκεκριμένες διελεύσεις να απαλλαγούν από τη φορολογία εισοδήματος».

Έτσι σύμφωνα με την επιτροπή εκπροσώπησης των εργαζομένων της περιοχής θα μπορούσε να επιτευχθεί «ανώδυνα» μείωση κατά 46%.

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 300 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.