Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:01 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2023 21:04

NEO single "Morningstar Above" για τους WALHALLA!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Οι Walhalla είναι ένα Black Thrash Metal συγκρότημα από το Ελσίνκι της Φινλανδίας. Η μουσική θα μπορούσε να περιγραφεί ως μια διασταύρωση από τους Slayer / Unleashed / Celtic Frost με μερικά υπέρβαρα σημεία. Και επίσης κάπως παρόμοιοι με το άλμπουμ "The Antichrist" των Destruction, αλλά πιο βαρείς με μερικά εκρηκτικά μέρη.
 

Παρελθόν:

Οι Walhalla δημιουργήθηκαν αρχικά το 1997. Αρχικά μέλη ήταν οι Ceaser T McLaunone, Lord Heikkinen και Agathon The Beast. Ο στόχος ήταν να κάνουν raw blasting Black Thrash metal με live attitude. Και έτσι έκαναν. Το πρώτο demo "War Over Nordland" κυκλοφόρησε το 1997. Το demo ηχογραφήθηκε στα Munkkivuori Studios από τον δημοφιλή παραγωγό Hiili Hiilesmaa. Μετά από αυτό, ένας φίλος, ο Trooper Lawatla μπήκε στο συγκρότημα και το line up ολοκληρώθηκε.
Το demo κυκλοφόρησε ως EP μέσω της Root of All Evil Records το 1998. Στη συνέχεια το συγκρότημα έκανε ένα split EP με τους Έλληνες Macabre Omen.
Μετά από μερικές συναυλίες σε όλη τη Φινλανδία, οι Walhalla μπήκαν στο στούντιο για το ντεμπούτο άλμπουμ. Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στο Lauttasaari στο στούντιο προβών των Waltari. Ο Trooper έπαιζε επίσης με τους Waltari εκείνη την εποχή. Το Firereich φτιάχτηκε εξ ολοκλήρου ζωντανά. Συνήθως τα τραγούδια δημιουργούνταν μετά από μια κάσα μπύρας, εκτός από τα ήδη υπάρχοντα...προφανώς. Αλλά αυτά είχαν δημιουργηθεί μετά από δύο-τρεις μπύρες. Είχαμε μια στάση, ότι κανείς δεν φεύγει από το κτίριο πριν τελειώσουν τα τραγούδια. Άλλοτε χρειαζόταν μια μέρα, άλλοτε δύο.
Το Firereich κυκλοφόρησε μέσω της Root of All Evil Records το 2000. Το άλμπουμ έλαβε πολύ καλές κριτικές, αλλά καθώς όλα τα μέλη ήταν απασχολημένα, οι Walhalla μπορούσαν να κάνουν μόνο μερικές συναυλίες κάθε τόσο. Ο θόρυβος έσβησε με τον καιρό. Κάναμε εξάσκηση μια στο τόσο και κάποιες κασέτες από πρόβες μένουν. Ο χρόνος θα δείξει τι θα γίνει μαζί τους. Υπάρχουν σίγουρα μερικά ωραία riff.

Παρόν:

Lord - «Μιλήσαμε για να κάνουμε νέα πράγματα με τους Walhalla αυτά τα χρόνια. Ειδικά όταν πίναμε ένα ποτό μαζί με τον Agathon και τον Trooper. Έγινε συγκεκριμένο όταν άρχισα να φτιάχνω κάποια riff το 2018. Ο Agathon ενέκρινε και η μηχανή ξεκίνησε. Αρχίσαμε να συνδυάζουμε τα τραγούδια και το 2020 στρώθηκαν τα πρώτα τραγούδια. Δυστυχώς αυτά ήταν τα τελευταία τραγούδια που έπαιξε ο Agathon καθώς έπασχε από καρκίνο και έφυγε πριν ολοκληρωθεί ο δίσκος. Πριν από το θάνατό του, έδωσε στον Suntio την άδεια να ολοκληρώσει το άλμπουμ και να συνεχίσει αυτή τη metal αποστολή. Χαίρε Agathon!».
Ο Count Penetrator εντάχθηκε στις τάξεις των Walhalla ως τραγουδιστής πριν το συγκρότημα αρχίσει να ηχογραφεί το "Release The Beast". Είναι απολύτως η τέλεια φωνή για το ωμό αλλά πιασάρικο Black / Thrash / Death που παίζουν οι Walhalla. Και όταν ο Varjag μπήκε στη μπάντα ως μπασίστας, το line up συμπληρώθηκε. Το μπάσο του είναι σαν τανκς που περνούν από τα χωράφια της ερήμωσης. Επίσης, ο guest κιθαρίστας Micko Hell είναι πλέον πλήρες μέλος στο συγκρότημα. Καλώς ήλθατε αδέρφια!
Οι ηχογραφήσεις για το "Release The Beast" πραγματοποιήθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις. Στο Nummela, στο Hellohole Hellsinki και στα D-studios Klaukkala. Η ημερομηνία κυκλοφορίας ορίστηκε στα τέλη Απριλίου 2023 μέσω της Great Dane Records

Οι Walhalla κυκλοφόρησαν το ψηφιακό single Morningstar Above μέσω των περισσότερων streams στις 6 Δεκεμβρίου 2022.

Διαβάστηκε 458 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.