Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:17 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 09 Ιανουαρίου 2023 10:32

Super League 1 – Παναιτωλικός: Για τη δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στις τέσσερις τελευταίες συναντήσεις των δύο ομάδων για το Πρωτάθλημα νικητής ήταν ο φιλοξενούμενος, με τον Παναιτωλικό να επικρατεί στα τρία τελευταία ματς που έγιναν στο Ηράκλειο και τον Ο.Φ.Η. στο τελευταίο που έγινε στο Αγρίνιο.

Η τελευταία νίκη γηπεδούχου είναι στις 3 Ιανουαρίου 2021, όταν ο Παναιτωλικός επικράτησε με 2-1 (83’ Μανθάτης, 85’ Λιάβας – 55’ Στάικος).

Ο Παναιτωλικός είχε επτά διαδοχικές νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια που είχε υποδεχθεί τον Ο.Φ.Η. για την Α’ Εθνική/Super League και ηττήθηκε ως γηπεδούχος για πρώτη φορά στο τελευταία ματς που έδωσαν οι δύο ομάδες, στις 17 Οκτωβρίου 2021 με 2-1. Τα γκολ για τον Ο.Φ.Η. σημείωσαν ο Μαλής με αυτογκόλ και ο Νέιρα, ενώ το γκολ του Παναιτωλικού είχε έρθει από τον Καρέλη.

Η πρώτη τους συνάντηση για την μεγάλη κατηγορία έγινε στο Αγρίνιο, όπου στις 24 Οκτωβρίου 1976 ο Παναιτωλικός επικράτησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Γαβαλά.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί πολύ νωρίτερα στις μικρότερες κατηγορίες, αφού συμμετείχαν στα Playoffs της ανόδου στην Α’ Εθνική το 1959-60, πριν την επίσημη καθιέρωση της Β’ Εθνικής ως Πρωτάθλημα. Τότε, ο Ο.Φ.Η. είχε επικρατήσει και στις δύο αναμετρήσεις με 1-0 τόσο ως γηπεδούχος, όσο και ως φιλοξενούμενος.

Για την Super League βρέθηκαν αντιμέτωποι πρώτη φορά στο Αγρίνιο στις 11 Δεκεμβρίου 2011 και ο Ετζενγκέλε στο 50ο λεπτό έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους.

Το δημοφιλέστερο σκορ στα μεταξύ τους παιχνίδια με γηπεδούχο τον Παναιτωλικό είναι το 1-0 που έχει εμφανιστεί τρεις φορές, ενώ ακολουθεί το 2-1 με δύο εμφανίσεις. Στις μεταξύ τους αναμετρήσεις δεν υπάρχει ισοπαλία, οπότε δεν υπάρχει και αναμέτρηση στην οποία να μην έχει σημειωθεί γκολ.

8 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

7 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

– ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

1 ΝΙΚΕΣ ΟΦΗ

ΓΚΟΛ: 13-5

agriniotimes.gr

Διαβάστηκε 198 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.