Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  10:00 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 05 Ιανουαρίου 2023 10:39

Αναστασίου: «Δεν είμαστε η Μπαρτσελόνα αλλά ο κόσμος εκτιμάει και καταλαβαίνει την προσπάθεια»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ευχαριστημένος με τη νίκη του Παναιτωλικού επί του Ατρομήτου παρουσιάστηκε στη συνέντευξη τύπου ο Γιάννης Αναστασίου.

Ο τεχνικός των Αγρινιωτών στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία των βαθμών που πήρε η ομάδα καθώς και στα σημεία «κλειδιά» της αναμέτρησης.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε παρακάτω.

Σχετικά με τα γκολ που πέτυχε η ομάδα από στημένες φάσεις:

«Το να βάλεις γκολ δεν είναι εύκολο. Απαιτεί συγκέντρωση και εμπιστοσύνη. Αυτό που λέω στα παιδιά είναι ότι πρέπει να το πιστεύουν. Σε συνδυασμό με την δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις, κάποια στιγμή περιμένεις να βγει. Σιγά σιγά το βελτιώνουμε. Τα χτυπήματα είναι λίγο αλλοπρόσαλλα, με βάση και την ποιότητα των παικτών».

Για τη σημασία του γρήγορου γκολ στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και για τα εύκολα λάθη της ομάδας:

«Είμαστε μία ομάδα που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο σωστά μέσα στο γήπεδο. Πολλά από τα παιδιά δεν είχαν μάθει και δεν ξέρουν πολλά βασικά πράγματα. Δουλέψαμε πολλά πράγματα και έχουν βελτιωθεί, αλλά το μεγάλο μας πρόβλημα είναι ότι έχουμε έλλειψη συγκέντρωσης σε πολλά σημεία του παιχνιδιού. Αυτό είναι κάτι που αν το είχαν κάποια παιδιά, σε συνδυασμό με την ποιότητά τους, δεν θα έπαιζαν στον Παναιτωλικό».

Για το αν οι εξελίξεις στα διοικητικά επηρεάζουν αγωνιστικά:

«Διοικητικά, είναι αυτό που είναι τώρα. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Το τι θα γίνει, είναι κάτι που θα φανεί εν καιρώ. Είναι σημαντικό αυτοί που είναι υγιείς και εδώ να παλέψουν. Ο κόσμος εκτιμάει και καταλαβαίνει την προσπάθεια. Υπήρχε κάποια στιγμή μετά το 1-0 που δεν μπορούσαμε να κυκλοφορήσουμε τη μπάλα. Υπήρχε άγχος και δυσαρέσκεια στην κερκίδα. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι δεν είμαστε ούτε Μπαρτσελόνα, ούτε Μάντσεστερ Σίτι. Κάποιες φορές χρειάζεται περισσότερο ευφυΐα και συγκέντρωση. Πήραμε ένα σημαντικό τρίποντο, κρατήσαμε το μηδέν, σημειώσαμε όμορφα γκολ. Εξαρτόμαστε πολύ από το αν θα βάλει γκολ ο Καρέλης. Αν δεν το κάνει είναι δύσκολο να ξεκλειδώσουμε αντίπαλες άμυνες. Ευτυχώς έβαλε το πρώτο γκολ και μπορέσαμε μετά να πετύχουμε και δεύτερο που μας έδωσε ηρεμία, τρεις βαθμούς και μία ώθηση για τη συνέχεια.».

Για την προσέγγιση του αγώνα από μεριάς Παναιτωλικού και το αν έπαιξε ρόλο το αριθμητικό πλεονέκτημα:

«Όχι. Όπως είπα και πριν, εμείς είμαστε μία ομάδα που θέλει να παίζει ποδόσφαιρο. Στα προηγούμενα δύο παιχνίδια με ΠΑΟΚ και Άρη υπήρχε φόβος. Αυτό είπα και στα παιδιά μέσα στην εβδομάδα. Το πλάνο είναι ξεκάθαρο και όποιος μπορεί να το υποστηρίξει θα το δείξει μέσα στο γήπεδο. Όποιος δεν μπορεί, επίσης θα το δείξει μέσα στο γήπεδο, αλλά μετά να μην έχει απαιτήσεις απ’ τον εαυτό του».

Αναφορικά με την εικόνα του Σενγκέλια και για την διάρκεια της απόδοσης αυτού και του Νταγκό:

«Δε θέλω ένα εξτρέμ που θα παίζει ένα παιχνίδι και τα επόμενα τρία θα τον ψάχνω. Είναι στοίχημα την Δευτέρα πώς θα παρουσιαστούν. Πιο ανησυχητική για μένα είναι η κατάσταση του Ντάγκο. Είναι παίκτης ποιοτικός, τον χρειαζόμαστε αλλά μόνο όταν μπορεί να κάνει πράγματα για την ομάδα. Ο Σενγκέλια γύρισε άρρωστος μετά την διακοπή. Έχασε κιλά, τραυματίστηκε, ήταν ζόρικα με την υγεία του. Το τελευταίο διάστημα κάνει προπονήσεις, νομίζω ότι είναι θετικό σημάδι η εικόνα του».

titormosnet.gr

Διαβάστηκε 209 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.