Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  12:05 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2023 19:18

Παναιτωλικός: Κρίσιμες οι πρώτες μέρες του 2023 σε όλα τα επίπεδα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με ανάγκη για νίκες βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας αλλά και μεταγραφική ενίσχυση ξεκινάει το νέο έτος για τον Παναιτωλικό.

Τα δυο συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα με ΠΑΟΚ και Άρη, με την επανέναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος, προβλημάτισαν τους φίλους της αγρινιώτικης ομάδας. Οι ήττες μπορεί, εν μέρει, να θεωρηθούν εντός προγράμματος. Η κάκιστη αγωνιστική εικόνα, όμως, δημιουργεί εύλογα γκρίνια.

Το αποδυναμωμένο από τους τραυματισμούς σύνολο του κόουτς Αναστασίου παρουσίασε ακριβώς το ίδιο αγωνιστικό στυλ με αυτό πριν από το μουντιάλ: υπερβολική παθητικότητα, πλήρης αδυναμία κυκλοφορίας μπάλας, δυσκολία στη δημιουργία αξιόλογων φάσεων.

Σίγουρα το γεγονός ότι έπαιζε κόντρα σε ισχυρούς αντιπάλους, αλλά και οι πολλοί τραυματισμοί αποτελούν ελαφρυντικά. Από την άλλη, ακόμα και όταν ήταν πλήρης και αντιμετώπιζε αντιπάλους στα μέτρα του, η εικόνα του δε διέφερε κατά πολύ.

Η επιλογή του Αναστασίου να δημιουργήσει μια ομάδα που αμύνεται μαζικά και απειλεί κατά βάση με αντεπιθέσεις είναι ολοφάνερη και κρίνεται. Μια επιλογή που είναι βέβαιο πως έγινε αφού πρώτα ο ικανός Αρτινός προπονητής ανέλυσε και αξιολόγησε το ρόστερ που διαθέτει.

Για να βελτιωθεί, λοιπόν ο Παναιτωλικός, υιοθετώντας ενδεχομένως μια πιο επιθετικογενή νοοτροπία, πρέπει να υπάρξουν ποιοτικές προσθήκες, κυρίως στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Είναι ηλίου φαεινότερο πως λείπει ένας ποδοσφαιριστής που θα λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος μεταξύ κέντρου κι επίθεσης. Αναγκαία είναι και η ενίσχυση στα εξτρέμ, μετά τους τραυματισμούς Μόρσεϊ-Ντουάρτε. Ενδεχομένως και στο μεσοαμυντικό σκέλος, μετά τη φυγή Κορνέλιους.

Γενικότερα, κενά υπάρχουν και οφείλεται να καλυφθούν. Η διαδικασία έγκρισης της μεταβίβασης των μετοχών της ΠΑΕ στην οικογένεια Καμίνσκι έχει προκαλέσει καθυστέρηση στην ολοκλήρωση μεταγραφικών κινήσεων.

Πριν ολοκληρωθούν οι όποιες μεταγραφές, όμως, προέχει η επιστροφή στις νίκες. Στο πρώτο δεκαήμερο του 2023 ο Παναιτωλικός αντιμετωπίζει εντός έδρας τους Ατρόμητο και ΟΦΗ. Παιχνίδια που η απαίτηση για βαθμούς είναι αυτονόητη. Βαθμοί και νίκες που πρέπει να έρθουν με οποιονδήποτε τρόπο, είτε με καλό είτε με κακό ποδόσφαιρο, ώστε να επανέλθει η ηρεμία και η αισιοδοξία στις τάξεις του Τίτορμου.

Νικόλας Δρέλλιας

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 267 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.