Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  9:38 πμ
 
wm small
Κυριακή, 01 Ιανουαρίου 2023 19:32

Χριστός Γεννάται… Χαρά στον κόσμο, μαγική εκδήλωση του Ομίλου πολιτισμού Οινιαδών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Χριστός Γεννάται… Χαρά στον κόσμο – Μια μαγική εκδήλωση του Ομίλου πολιτισμού Οινιαδών “Ελένη Γαντζούδη” είχαν την χαρά να παρακολουθήσουν όσοι παρευρέθηκαν στο “Σινέ Κωστής” στο Νεοχώρι το απόγευμα της Πέμπτης 29 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Παναγιώτης Καζάνας, Θεολόγος, Εκπαιδευτικός του Γενικού Λυκείου Νεοχωρίου, μίλησε για το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων και ανέλυσε την αγιογραφία της γεννήσεως του Χριστού. Η συγκινητική ομιλία του μας ταξίδεψε στα πρώτα Χριστούγεννα και μας θύμισε την ουσία της μεγάλης αυτής χριστιανικής εορτής.

Ακολούθησε σύντομη ανασκόπηση των δράσεων του Ομίλου για το 2022 από την κ. Μίνα Αλεξανδροπούλου και στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν παραδοσιακά έθιμα από όλη την Ελλάδα από την Εκπαιδευτικό Κωνσταντίνα Ντάνου, ενώ τα παραδοσιακά κάλαντα των περιοχών απέδωσε το ερασιτεχνικό μουσικό σύνολο και η χορωδία του Ομίλου.

Η εκδήλωση έκλεισε με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και απονομές αναμνηστικών από τον αντιπρόεδρο του Ομίλου κ. Κωνσταντίνο Κατσαρό και τον Πανοσιολογιότατο π. Αμφιλόχιο.

Ο Όμιλος Πολιτισμού Οινιαδών «Ελένη Γαντζούδη ευχαριστεί θερμά τον ομιλητή κ. Παναγιώτη Καζάνα.

Επίσης, θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε προς τον κ. Γιώργο Γκιουλέκα, ιδιοκτήτη του κινηματογράφου για την άψογη συνεργασία, το ζαχαροπλαστείο kipos ntanou και ιδιαιτέρως τον κ. Φώτη Ντάνο και την κ. Σπυριδούλα Ντάνου που έκαναν την εκδήλωση μας πιο γλυκιά, καθώς και τον κ. Φώτη Σκληρό Διευθυντή του Γυμνασίου Νεοχωρίου, αλλά και τον κ. Κωνσταντίνο Πλακίδα για τεχνικό εξοπλισμό που μας παρείχαν.

Ευχόμαστε καλή χρονιά με φώτιση, υγεία και δημιουργία σε όλες και όλους!

Χριστός Γεννάται… Χαρά στον κόσμο, μαγική εκδήλωση του Ομίλου πολιτισμού Οινιαδών

Συντελεστές

Γενική Παρουσίαση: Μίνα Αλεξανδροπούλου

Παρουσίαση εθίμων: Κωνσταντίνα Ντάνου

Χορωδία: Αθανασία Ιωάννου, Κωνσταντίνα Γαλάνη, Κωνσταντίνα Ντάνου, Νίκη Πατίρη, Φρόσω Κονταρή

Μουσικό σύνολο

Φλάουτο: Διάνα Κατσαρού, Κλαρινέτο: Ολυμπία Κατσαρού, Κλασική κιθάρα: Γιώργος Κανούτας, Κωνσταντίνος Ράπτης, Πλήκτρα: Γλυκερία Καλογεροπούλου, Ολυμπία Κατσαρού, Τουμπελέκι: Χρήστος Βούρτσας

Υπεύθυνοι στολισμού αίθουσας και μπουφέ: Γιώργος Κονταρής, Ζωή Χαραλαμποπούλου

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η πρόεδρος                                  Η Γραμματέας

Βασιλική Γαντζούδη                     Ζωή Χαραλαμποπούλου

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 224 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.