Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  3:20 μμ
 
wm small
Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2022 21:50

Καλλιτεχνικό Χριστουγεννιάτικο Δρώμενο από το Καλλιτεχνικό Σχολείο Μεσολογγίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου το Καλλιτεχνικό Σχολείο Μεσολογγίου πραγματοποίησε στην κεντρική πλατεία της πόλης εικαστικό - θεατρικό και χορευτικό δρώμενο με σκοπό την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας πάνω στο θέμα της εύρεσης μόνιμης στέγης για το σχολείο. Από την ημέρα ίδρυσής του, το σχολείο συστεγάζεται με το 2ο Λύκειο Μεσολογγίου και υπάρχουν δυσκολίες στην εύρυθμη λειτουργία του. Η εύρεση μόνιμης στέγης του κρίνεται ως ζωτικής σημασίας για την επιβίωση του σχολείου.

Κατά το θεατρικό δρώμενο, ένα άστεγο παιδί, φορτωμένο με τα πράγματά του, έψαχνε σπίτι και όλα τα παιδιά σε συνεργασία του το πρόσφεραν. Στη συνέχεια, το γιόρτασαν και ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τους μαθητές του σχολείου. Στον χώρο υπήρχε εικαστική έκθεση και μπαζάρ οργανωμένο από τους μαθητές.

Την πολιτιστική δράση οργάνωσαν και συντόνισαν οι καθηγητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Μεσολογγίου: εικαστικών, κ. Γιώργος Τσάτσος και χορού, κ. Βασιλική Νούλα. Συμμετείχαν οι μαθητές του σχολείου από όλες τις κατευθύνσεις του. Την βιντεοσκόπηση της δράσης ανέλαβε ο καθηγητής κινηματογράφου κ. Γιώργος Λουριδάς.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλο το διδακτικό προσωπικό, τον διευθυντή αλλά και τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Μεσολογγίου για την πρωτοβουλία και την δημιουργία μιας τέτοιας πολιτιστικής δράσης.

 

Διαβάστηκε 530 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2022 22:00
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.