Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  1:03 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022 18:33

«Της Δωρεάς τα Μυστήρια»: Το βιβλίο του Αγρινιώτη Νεφρολόγου Θ. Χήρα «αφυπνίζει» για την δωρεά οργάνων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πανελλήνια συγκίνηση προκλήθηκε προ διαστήματος, όταν η νεαρή Έμμα που έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη χάρισε ζωή από το θάνατό της, με την απόφαση των δικών της ανθρώπων να προχωρήσουν σε δωρεά των οργάνων της.

Με το πολύ ευαίσθητο θέμα καταπιάνεται ο Αγρινιώτης Θεόδωρος Χήρας, νεφρολόγος στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής, στο βιβλίο του με τίτλο «Της Δωρεάς τα Μυστήρια».

Επιθυμώντας να «αφυπνίσει» και να κινητοποιήσει την κοινωνία επί του θέματος, δρα εθελοντικά για την ιδέα της δωρεάς οργάνων. Για το λόγο αυτό θα διατεθούν 2000 αντίτυπα δωρεάν σε μονάδες αιμοκάθαρσης και μεταμοσχευτικά κέντρα.

Το βιβλίο διατίθεται, κατόπιν επιθυμίας και πρωτοβουλίας του συγγραφέα, τυπωμένο και στον ελληνικό κώδικα Μπράιγ (Braille), για αναγνώστες με προβλήματα όρασης. Για να το αποκτήσετε, επικοινωνήστε, τηλεφωνικά με τις εκδόσεις 24γράμματτα (210 612 70 74)

Τα έσοδα που αναλογούν στον κ. Χήρα από τη διακίνηση του βιβλίου θα δοθούν σε ενώσεις και συλλόγους νεφροπαθών και μεταμοσχευθέντων νεφρού. Έχει διανεμηθεί ήδη σε 130 μονάδες (από τις 196 στην Ελλάδα) και φυσικά σε όλες στο Αγρίνιο.

Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία και online. Μπορείτε, ακόμα, να τα παραγγείλετε και τηλεφωνικά 210 612 70 74, με αντικαταβολή και κούριερ, με παράδοση την επόμενη εργάσιμη. Τα έξοδα αποστολής είναι δωρεάν σε όλη την επικράτεια.

Λίγα λόγια για το έργο

Ασθενείς με νεφρική νόσο παραπαίουν στο disequilibrium της αρρώστιας και της απόπνοιας ουρίας. Το πνεύμα δεν παραδίνεται ποτέ. Περιπλανιέται στις μονάδες αιμοκάθαρσης, στο σαλόνι αναμονής στις δύο τη νύχτα. Διεισδύει στα φίλτρα με το βρώμικο αίμα και την απόκοσμη αμμωνία. Το ξημέρωμα θα τους βρει κεκαθαρμένους. Εκλιπόντες και ζώντες δότες δίνουν το tempo σε έναν χορό ζωής και αλήθειας

Ο συγγραφέας


Ο Θεόδωρος Χήρας του Χριστοφόρου και της Παρασκευής το γένος Παντελή Ζέρη, γεννήθηκε στο Αγρίνιο όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια σε μια αγαπημένη και δεμένη οικογένεια.

Μετά την εισαγωγή του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών έρχεται στην πρωτεύουσα για σπουδές.

Επιλέγει την ειδικότητα της Νεφρολογίας και εκπαιδεύεται στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών. Το 2002 μεταβαίνει για μετεκπαίδευση σε Μεταμοσχευτικό Κέντρο στο Χιούστον του Τέξας, αλλά θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να ασκήσει την κλινική Νεφρολογία αρχικά στο ιδιωτικό Νοσοκομείο Υγεία και από το 2008 στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής.

Πέρα από την διδακτορική του διατριβή και άλλες επιστημο-νικές μελέτες έχει επιμεληθεί δύο παραμύθια πάνω στη δωρεά οργάνων. Το βιβλίο «Της Δωρεάς τα Μυστήρια» είναι το πρώτο προσωπικό του έργο.

Είναι παντρεμένος με την χειρουργό Αγγελική Κατωπόδη και έχουν έναν γιο τον Χριστόφορο.

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 267 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.