Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  8:00 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022 00:48

Αστακός: Παρουσιάστηκε το παραμύθι «Περιπέτειες στην Κδαπούπολη – Ανοσοήρωες εναντίον Μικροβλαβερούληδων»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου στον Αστακό, η παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού: «Περιπέτειες στην Κδαπούπολη – Ανοσοήρωες εναντίον Μικροβλαβερούληδων».

Το παραμύθι της Κδαπούπολης είναι το παιδαγωγικό αποτέλεσμα του προγράμματος αγωγής υγείας για τα εμβόλια, που πραγματοποιήθηκε στα 4 ΚΔΑΠ του Δήμου μας, το οποίο απέσπασε το βραβείο κοινωνικής προσφοράς στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο του ΕΔΔΥΠΠΥ, όπως ανέφερε η κα Σακουφάκη.

Στην εισήγηση του ο κ. Μάντζαρης εστίασε στο παιδαγωγικό έργο των ΚΔΑΠ και στο σημαντικό έργο που επιτελείται σε όλες τις δομές των ΚΔΑΠ και ευχαρίστησε τα παιδιά, το προσωπικό των ΚΔΑΠ και τον συγγραφεα κ. Λίχνο, για όλη αυτή την προσπάθεια.

Το βιβλίο παρουσίασαν ο συγγραφέας κ. Λίχνος, ο οποίος αναφέρθηκε στην λογοτεχνική και παιδαγωγική αξία του παραμυθιού, το οποίο μετέφερε τους μαθητές των ΚΔΑΠ σε ένα δημιουργικό ταξίδι πληροφόρησης για την υγεία, τις ιώσεις, την ατομική υγιεινή και τα εμβόλια.

Στην επιστολή που έστειλε η επιμελήτρια της έκδοσης του παραμυθιού και υπεύθυνη των εκδόσεων ‘’ΑΠΑΡΣΙΣ’’ κα Θανοπούλου, αναφέρθηκε η καινοτομία του παραμυθιού, καθώς είναι βασισμένο σε συλλογική εργασία, με επίκεντρο τις ιδέες των παιδιών. Επιπλέον τόνισε ότι το παραμύθι θα αποσταλεί για έγκριση στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Στη συνέχεια η κα Κουντούρη, εκπαιδευτικός των ΚΔΑΠ, αναφέρθηκε στην συνεργασία καθώς και σε όλη την εκπαιδευτική διαδρομή, που έγινε μέχρι την συγγραφή της ιδέας από τα παιδιά.

Την εκδήλωση χαιρέτησε διαδικτυακά η Συντονίστρια του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων για τον Π.Ο.Υ – Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Π.Ο.Υ. Ευρώπης για τα Εθνικά Δίκτυα κα Παπαθανοσοπούλου, η οποία εξήρε το έργο των παιδιών, καθώς και την συνεργασία με τον Δήμο Ξηρομέρου.

Κατόπιν διαβάστηκαν αποσπάσματα από τα παιδιά και η εκδήλωση έκλεισε με εορταστική διάθεση, καθώς τα παιδιά τραγούδησαν τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Η ΚΔΑΠΟΥΠΟΛΗ μια φανταστική ιδέα των παιδιών περιμένει να σας ταξιδέψει στον όμορφο κόσμο της, καθώς συνεχίζει το ταξίδι της.

O δήμος Ξηρομέρου παραθέτει μια νέα δημοσίευση που την κατατάσσει στα προτεινόμενα βιβλία του

https://asopichos.gr/giortaste-ta-christoygenna-me-ena-vivlio-sas-proteinoyme-ta-kalytera-toy-2022/

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 222 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.