Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  10:30 μμ
 
wm small
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2022 20:19

Να τι θα συμβεί στο σώμα σου εάν πίνεις ένα ποτήρι κρασί κάθε βράδυ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το κρασί είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αλκοολούχα ποτά στον κόσμο.

Το πίνουμε εδώ και αιώνες και είναι απίθανο η αγάπη μας για αυτό να … σβήσει. Σε πολλούς από εμάς αρέσει να πίνουμε ένα (ή δύο) ποτήρια κρασί την ημέρα, αλλά πόσο καλό ή κακό είναι για την υγεία μας, αλήθεια;

Είναι δεδομένο ότι το να πίνουμε πολύ αλκοόλ μπορεί να είναι επιβλαβές για την υγεία μας, αλλά τι πραγματικά μπορεί να μας συμβεί με ένα ποτηράκι καλό κρασί την ημέρα;

Η αρτηριακή σου πίεση μπορεί να βελτιωθεί….

Ειδικά το κόκκινο κρασί περιέχει ρεσβερατρόλη, η οποία όχι μόνο είναι αντιοξειδωτική αλλά και αγγειοδιασταλτική. Αυτό κάνει τα αιμοφόρα αγγεία σου να μεγεθύνονται, έτσι ώστε το αίμα να έχει περισσότερο χώρο να … ρέει. Ως αποτέλεσμα, η αρτηριακή πίεση μπορεί να μειωθεί και να βελτιωθεί, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού.

….μπορεί όμως και να χειροτερέψει

Μπορεί, όμως, να χειροτερέψει εάν πίνεις πάρα πολύ και πολύ συχνά. Αυτό, στην πραγματικότητα, θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα και μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή σου πίεση μακροπρόθεσμα.

Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο κάποιας καρδιακής νόσου

Οι καρδιακές παθήσεις είναι πραγματικός κίνδυνος σε όλο τον κόσμο, επομένως είναι καλά νέα ότι ένα ποτήρι κόκκινο κρασί μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο. Αυτό οφείλεται στο ότι το κόκκινο κρασί περιέχει αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες, με τη ρεσβερατρόλη να είναι η πιο σημαντική για αυτό το αποτέλεσμα. Πώς, λοιπόν, η ρεσβερατρόλη βοηθά στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων; Αποδεικνύεται ότι μειώνει την LDL (γνωστή και ως «κακή» χοληστερόλη) και αυξάνει την HDL (γνωστή και ως «καλή» χοληστερόλη).

Προλαμβάνει την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2

Ένα άλλο μεγάλο όφελος των ενώσεων πολυφαινόλης στο κόκκινο κρασί είναι ότι μπορούν να βελτιώσουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Βέβαια, το ίδιο όφελος έχουν και το τσάι, όπως και το κακάο.

Βοηθάει στην υγεία του εντέρου

Τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση γενικά (το γιαούρτι, για παράδειγμα) είναι εξαιρετικά για να υποστηρίξουν ένα υγιές έντερο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις πολυφαινόλες στο κόκκινο κρασί.

Μπορεί να προστατέψει την όρασή σου

Ναι, είναι πάλι η ρεσβερατρόλη. Ούσα το ισχυρό αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες που είναι, παίζει επίσης ρόλο στην προστασία μας από το οξειδωτικό στρες. Ως αποτέλεσμα, το κόκκινο κρασί μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη κοινών οφθαλμικών προβλημάτων που σχετίζονται με την ηλικία, όπως το γλαύκωμα και ο καταρράκτης.

pronews.gr

Διαβάστηκε 510 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.