Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  5:18 μμ
 
wm small
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2022 18:35

Πόσα εκατομμύρια έδωσε ο Καμίνσκι για τον Παναιτωλικό και ποια άλλη ομάδα θα αγοράσει

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Είναι αναμφίβολα η είδηση των ημερών στην Superleague. Η πώληση του Παναιτωλικού στον Αμερικανό με Πολωνικές ρίζες Μάτσιεκ Καμίνσκι, ήρθε να ταράξει τα νερά.

Ήταν κοινό μυστικό ότι ο Φώτης Κωστούλας έψαχνε τους τελευταίους μήνες για αγοραστή της ομάδας. Με το πάθημα της Ξάνθης να είναι νωπό, το πρώην πια αφεντικό του Παναιτωλικού έψαχνε για την καλύτερη δυνατή λύση.

Αυτό φαίνεται ότι το πέτυχε, καθώς μια πρόχειρη ματιά στο επαγγελματικό στάτους του Καμίνσκι, θα πείσει ότι στον Παναιτωλικό πέτυχαν φλέβα χρυσού. Ο Αμερικανός επιχειρηματίας είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος της Kaminski Asset Management, Inc με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εταιρεία του διαχειρίζεται κεφάλαια αξίας δισεκατομμυρίων, έχοντας σημαντικό λόγο στη Μέκκα του χρήματος, τη γνωστή Wall Street.

Σύμφωνα με οικονομικές εκθέσεις στις ΗΠΑ, ο Καμίνσκι έχει προσωπική περιουσία που φτάνει το 1 δισ. δολάρια! Στην κατοχή του επίσης βρίσκονται ακίνητα σε πολλές περιοχές του κόσμου μέσα από την Kaminski Asset Management και την Kaminski Poland Fund.

Ο Κωστούλας καθ΄όλο το διάστημα των διαπραγματεύσεων τήρησε σιγή ασυρμάτου. Σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός, ότι στο deal δεν αναμίχθηκαν καθόλου τα γνωστά «αρπακτικά». Ελάχιστοι ενεπλάκησαν, καθώς την υπόθεση έτρεχαν αποκλειστικά οι δύο επιχειρηματίες. Ουσιαστικά ήταν μια γνωριμία του Κωστούλα μέσω του Real Estate, από Σουηδία μεριά και με ξένο δικηγορικό γραφείο.

Οι λεπτομέρειες της αγοραπωλησίας δεν έχουν βέβαια αποκαλυφθεί ακόμα. Οι πληροφορίες όμως που συλλέγονται, αναφέρουν ότι εκτός από την ΠΑΕ ο Κωστούλας πούλησε στον Καμίνσκι και το αθλητικό-προπονητικό κέντρο της ομάδας, το γνωστό «Εμίλεον».Το τελικό ποσό της συμφωνίας αναμένεται να κυμανθεί ανάμεσα στα 6.500.000- 7.000.000 ευρώ!

Ο νέος ιδιοκτήτης της ομάδας δεν είναι χθεσινός με το ποδόσφαιρο. Μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο δημιούργησε την KAM Sports και σε αυτό το πλαίσιο υπήρξε η εμπλοκή του τον περασμένο Σεπτέμβριο με την Έβερτον. Μαζί με άλλους επιχειρηματίες θέλησε να αγοράσει την ομάδα, υπήρξαν επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές, ωστόσο η υπόθεση πάγωσε.

Όμως η πλάση βοά ότι είναι θέμα χρόνου ο Καμίνσκι να αγοράσει ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Τώρα το εάν θα είναι η Έβερτον ή κάποια άλλη ομάδα θα φανεί σύντομα. Τα δεδομένα πάντως δείχνουν, ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν θα είναι ο μόνος που έχει στην ιδιοκτησία του ομάδα τόσο της Superleague όσο και της Ρremier League…

Ο καχύποπτος θα αναρωτηθεί: «Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;» Πώς ξαφνικά προσγειώθηκε στο Αγρίνιο ο μεγιστάνας Καμίνσκι; Η απάντηση κρύβεται στην επιχειρηματική δραστηριότητα του Αμερικανού. Η πόλη του Αγρινίου βρίσκεται αρκετά κοντά στο τουριστικό «χρυσάφι» του Ιονίου. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι δουλειές μπορούν να ανοίξουν για τον 64χρονο επιχειρηματία…

Ένα μόνο βήμα απομένει ώστε να ολοκληρωθεί και τυπικά η συμφωνία. Η έγκρισή της από την ΕΕΑ. Αυτό σκόπιμα το αναφέρουμε τελευταίο. Ο λόγος είναι ότι στον Παναιτωλικό υποστηρίζουν ότι ο φάκελος είναι τόσο τέλειος που θα χρειαστούν το πολύ δύο μήνες ώστε να γίνει η τελική έγκριση.

Όσο για πιθανές αλλαγές στο αγωνιστικό τμήμα θα πρέπει να κάνουμε υπομονή. Αυτό που προέχει είναι η ηρεμία της ομάδας του Αναστασίου.

Με τον ερχομό όμως του Απριλίου-Μάϊου θα αλλάξουν πολλά πρόσωπα και πράγματα στο Αγρίνιο…

πηγή : betcosmos.com

Διαβάστηκε 469 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.