Φιλική ήττα με 1-0 γνώρισε ο Παναιτωλικός από τον ΠΑΣ στους «Ζωσιμάδες» το απόγευμα του Σαββάτου. Ο κόουτς Αναστασίου έδωσε χρόνο συμμετοχής σε αναπληρωματικούς ποδοσφαιριστές, δοκιμάζοντας και πάλι τον Μλάντεν ως στόπερ. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης το πέτυχε ο Μορέιρα στο 42’, δοκάρι είχε ο Βαρόνε στο δεύτερο ημίχρονο.

Με το σύνηθες 4-3-3 παρέταξε ο κόουτς Αναστασίου τον Παναιτωλικό στα Γιάννενα. Ανέστης κάτω από τα γκολπόστ, Αποστολάκης, Μλάντεν, Λάρσον, Χουχούμης οι τέσσερις της άμυνας. Στα χαφ έλαβαν θέση οι Λιάβας, Φλόρες, Τσιγγάρας. Στα «φτερά» οι Μόρσεϊ και Κολοβός, μοναδικός προωθημένος και αρχηγός ο Νίκος Καρέλης.

Ο ΠΑΣ ξεκίνησε με την εξής ενδεκάδα: Aθανασίου, Μπαγκαλιάνης, Σόρια, Εραμούσπε, Πήλιος, Ριένστρα, Τζίμας, Μορέιρα, Παμλίδης, Μπαλάν, Λιάσος.


Το πρώτο ημίχρονο

Με παιχνίδι κέντρου και πολλά λάθη εκατέρωθεν ξεκίνησε το ματς. Oι Γιαννιώτες ήταν ελαφρώς πιο κινητικοί, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκαν τις στημένες φάσεις. Σε γενικές γραμμές το θέαμα ήταν κακό.

Στο 23’ είχαν την πρώτη υποψία ευκαιρίας, με τον Ανέστη να προλαβαίνει τον φορ Μπαλάν, πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ύστερα από όμορφο συνδυασμό των Σόρια-Παμλίδη.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο στόπερ Μπαγκαλιάνης έκοψε επικίνδυνη σέντρα εντός μικρής περιοχής. Η μπάλα, μάλιστα, πέρασε ελάχιστα εκτός της εστίας του Αθανασίου. Στο 33’ οι Αγρινιώτες απείλησαν εκ νέου. Το σουτ του Μόρσεϊ στην κόντρα-επίθεση, όμως, δεν ήταν ιδανικό.

Στο 40’ ο Παναιτωλικός θα μπορούσε να βρεθεί μπροστά στο σκορ. Κολοβός και Μόρσεϊ έπαιξαν το «ένα-δύο», με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να πλασάρει αλλά να νικιέται από τον κίπερ Αθανασίου.

Ο ΠΑΣ άνοιξε το σκορ λίγο πριν την ανάπαυλα. Ο Μορέιρα εκμεταλλεύτηκε την όμορφη σέντρα του Σόρια και με κεφαλιά-«ψαράκι» έκανε το 1-0. Αυτό ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.



Η επανάληψη

Σε έξι αλλαγές προχώρησε ο κόουτς Αναστασίου πριν την έναρξη του δευτέρου μέρους. Στεργιάκης, Μαλής, Βαρόνε, Νταγκό, Ξενιτίδης και Ζοάο Πέδρο στον αγωνιστικό χώρο.

Με μεγάλη στιγμή για τον Παναιτωλικό ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Νταγκό βρέθηκε εντός περιοχής, έστρωσε στον Βαρόνε, το σουτ του οποίου αποκρούστηκε από τον αντίπαλο κίπερ και κατέληξε στο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι απάντησαν με σημαντική ευκαιρία στο 62’. Ο Ροσέρο έβγαλε σε θέση βολής τον Μορέιρα, αλλά ο κίπερ Στεργιάκης αντέδρασε εντυπωσιακά σώζοντας την εστία του.

Στο 65’ ο Χατζηθεοδωρίδης αντικατέστησε τον Χουχούμη. Στιγμές αργότερα ο Νταγκό έπιασε φιλόδοξο πλην άστοχο μακρινό σουτ. Ο ρυθμός ήταν κάπως καλύτερος στην επανάληψη. Στα τελευταία λεπτά, όμως, «πάγωσε» λόγω των πολλών αλλαγών του ΠΑΣ.

Στο 74’, ο Ξενιτίδης μοίρασε στον Λιάβα, αλλά το σουτ του ήταν απογοητευτικό. Στο 80’ ο Μάκης Μπακαδήμας έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΣ, αντικαθιστώντας τον Μπαγκαλιάνη.

Μέχρι τη λήξη δεν καταγράφηκε κάποια άλλη αξιόλογη φάση, με τον ΠΑΣ να επικρατεί με 1-0.

Η σύνοψη

Σε ένα μετριότατο ποιοτικά φιλικό παιχνίδι, ο Παναιτωλικός ηττήθηκε από τον πιο αποτελεσματικό ΠΑΣ.

Οι καλές στιγμές ήταν ελάχιστες. Οι τρεις κλασικότατες ευκαιρίες για γκολ που παρουσιάστηκαν στους Αγρινιώτες πέρασαν ανεκμετάλλευτες και μοιραία ήρθε η ήττα.

Σε αυτά τα ματς, βέβαια, το αποτέλεσμα έρχεται σε δεύτερη μοίρα και προέχει η διατήρηση των ποδοσφαιριστών σε πλήρη αγωνιστικό ρυθμό.

Νικόλας Δρέλλιας


agrinionews.gr