Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  11:47 πμ
 
wm small
Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2022 14:26

Δήμος Αγρινίου: Αρνητικός στο κλείσιμο του Γυμνασίου Αγίου Βλασίου – Μένει με δύο μαθητές το σχολείο, που προτείνεται να μετακινούνται

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αρνητικά γνωμοδότησε το Δημοτικό Συμβουλίου Αγρινίου στην πρόταση της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για την κατάργηση του Γυμνασίου Αγίου Βλασίου. Θετική, όπως αναμένονταν, ήταν η γνωμοδότηση του Δήμου Αγρινίου για μια σειρά από προαγωγές – αναβαθμίσεις δημοτικών σχολείων καθώς επίσης και για την ίδρυση νέας ειδικότητας στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου.

Το Γυμνάσιο του Αγίου Βλασίου, που φυσικά δεν είναι η μοναδική περίπτωση που δείχνει την «ερήμωση» της υπαίθρου και τη πληθυσμιακή συρρίκνωση ιδίως των ορεινών και ημιορεινών περιοχών, προτάθηκε να καταργηθεί για τους παρακάτω λόγους:

1. Οι μαθητές (2) που φοιτούν στην ΣΤ΄ Δημοτικού το τρέχον σχολικό έτος και θα εγγραφούν στην Α΄ Γυμνασίου, προέρχονται από το Δημοτικό Σχολείο Ποταμούλας, έχουν αδέρφια που ήδη φοιτούν σε σχολεία του Αγρινίου.
2. Δεν υπάρχουν μαθητές που φοιτούν το τρέχον σχολικό έτος στην Α΄ τάξη.
3. Οι μαθητές (2) που φοιτούν στη Β΄ τάξη το τρέχον σχολικό έτος, θα γίνει μέριμνα να μετακινούνται σε σχολεία του Αγρινίου.
4. Υπάρχουν τέσσερις εκπαιδευτικοί, που ανήκουν οργανικά στο Γυμνάσιο Αγίου Βλασίου και οι οποίοι θα καλύψουν οργανικά κενά, σε άλλες σχολικές μονάδες του Δήμου Αγρινίου.

Παρ’όλα αυτά η αρνητική γνωμοδότηση του Δήμου Αγρινίου μάλλον θα μείνει γνωμοδότηση και το Υπουργείο θα προχωρήσει στο κλείσιμο του σχολείου.
Νέα ειδικότητα στο Εσπερινό ΕΠΑΛ

Στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου προτείνεται η λειτουργία της ειδικότητας «Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου» .
Η ίδρυση της ειδικότητας κρίνεται αναγκαία, καθώς ζητείται σταθερά κατά τα δύο τελευταία έτη από πολλούς υποψήφιους μαθητές, κυρίως μεγάλης ηλικίας. Επίσης ο αριθμός των μαθητών, που φοιτούν στη Β΄ τάξη του τομέα Μηχανολογίας, δικαιολογεί την ίδρυση της νέας αυτής ειδικότητας. Εξάλλου το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου αποτελεί το μοναδικό Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. του Νομού. Υπάρχει εξασφαλισμένη στέγη, σε κατάλληλη αίθουσα του σχολείου και ο υπάρχων τεχνολογικός εξοπλισμός, επαρκεί για τη λειτουργία της ειδικότητας, όπως επίσης επαρκεί και το μόνιμο διδακτικό προσωπικό.
Και οι αναβαθμίσεις

Συγκεκριμένα με βάση και τις προτάσεις από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας για τη νέα σχολική χρονιά προτείνονται οι εξής αναβαθμίσεις σχολείων :

1. Για το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ανδρέα, με υφιστάμενη οργανικότητα 1/θέσιο σε νέα προτεινόμενη οργανικότητα 2/θέσιο, με προβλεπόμενο μαθητικό δυναμικό 19 μαθητές.
2. Για το Δημοτικό Σχολείο Ποταμούλας, με υφιστάμενη οργανικότητα 1/θέσιο σε νέα προτεινόμενη οργανικότητα 2/θέσιο, με προβλεπόμενο μαθητικό δυναμικό 21 μαθητές.
3. Για το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Ζευγαρακίου, με υφιστάμενη οργανικότητα 5/θέσιο σε νέα προτεινόμενη οργανικότητα 6/θέσιο, με προβλεπόμενο μαθητικό δυναμικό 59 μαθητές.
4. Για το Δημοτικό Σχολείο Αγγελοκάστρου, με υφιστάμενη οργανικότητα 5/θέσιο σε νέα προτεινόμενη οργανικότητα 6/θέσιο, με προβλεπόμενο μαθητικό δυναμικό 64 μαθητές.
5. Για το Δημοτικό Σχολείο Παραβόλας, με υφιστάμενη οργανικότητα 5/θέσιο σε νέα προτεινόμενη οργανικότητα 6/θέσιο, με προβλεπόμενο μαθητικό δυναμικό 63 μαθητές.
6. Για το Ειδικό Νηπιαγωγείο Αγρινίου «ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΑΔΗ», με υφιστάμενη οργανικότητα 1/θέσιο σε νέα προτεινόμενη οργανικότητα 2/θέσιο, με προβλεπόμενο μαθητικό δυναμικό 15 μαθητές.
Οι προτεινόμενες συγχωνεύσεις για τις οποίες ο Δήμος Αγρινίου γνωμοδότησε θετικά αφορούν σχολεία με μηδενικό αριθμό μαθητών.
Συγκεκριμένα :
1. Για το Δημοτικό Σχολείο Γουριώτισσας με οργανικότητα 1/θέσιο, μαθητικό δυναμικό 0 μαθητές προτείνεται η συγχώνευσή του με το Δημοτικό Σχολείο Ρίγανης, με οργανικότητα
2/θέσιο και μαθητικό δυναμικό 26 μαθητές.
2. Για το Νηπιαγωγείο Κυψέλης με οργανικότητα 1/θέσιο, μαθητικό δυναμικό 0 μαθητές προτείνεται η συγχώνευσή του με το Νηπιαγωγείο Στράτου, με οργανικότητα 1/θέσιο και μαθητικό δυναμικό 8 μαθητές.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 348 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.