Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  8:49 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022 23:11

Μητροπολίτης Δαμασκηνός για μακαριστό Κοσμά: «δική του μεσιτεία από τον ουρανό να γίνω Επίσκοπος στην Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για τον μακαριστό προκάτοχό του κυρο Κοσμά, έγραψε στο ημερολόγιο του 2023 της Ιεράς Μητρόπολης, που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνος.

Ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός αναφέρει πως ευτύχησε να γνωρίσει τον προκάτοχό του κυρό Κοσμά. Πιστεύει πως «ήταν δική του μεσιτεία από τον ουρανό να γίνω Επίσκοπος στη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας».

Γράφει ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός:

«Βίωνε σε όλη την ιερατική του πορεία την αλήθεια των λόγων του αββά Ισαάκ ότι η ταπείνωση είναι το ένδυμα και η «στολή της θεότητος» παρέμεινε ταπεινός, πράος και στην άσκηση των επισκοπικών καθηκόντων του, δεχόμενος και υπομένοντας τις συκοφαντίες και τις αδικίες των ανθρώπων και κυρίως αυτών που γέμισε με ευεργεσίες», τονίζει στο αφιέρωμα του ημερολογίου.

Όσοι πραγματικά τον ηγάπησαν δεν ξεχνούν πως ο μακαριστός πνευματικός τους πατέρας ήταν ένας Άγιος που η πνευματική του ευωδία δεν χάνεται αλλά παρηγορεί τις ψυχές τους και κατά τρόπο θαυμαστό ζει ανάμεσα τους , έχοντας μια νοερά επικοινωνία στις προσευχές τους.

«Ευτύχησα να γνωρίσω τον τελευταίο προκάτοχό μου κυρό Κοσμά. Πιστεύω ότι ήταν δική του μεσιτεία από τον ουρανό να γίνω Επίσκοπος στη Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας».

Και στο αφιέρωμα του συνεχίζει:

«Αποτελεί χρέος τιμής και ευγνωμοσύνης, τόσο για μένα προσωπικώς, που θα έχω πάντα την Θεοτίμητη μορφή του ως οδοδείκτη και εμπνευστή στην Ποιμαντική Διακονία μου, όσο και για το χριστεπώνυμο πλήρωμα της νοητής αυτής κιβωτού, ώστε να διδάσκεται από το ιερό παράδειγμα του και να ελκύεται προς μίμηση των αγίων αρετών του».

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 219 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.