Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  8:43 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 18:50

Ημερίδα για τους λογιστές του Αγρινίου για πρακτικά θέματα εφαρμογής των myDATA (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η πλατφόρμα MyDATA, μαζί φυσικά με το Gov.gr, αποτελούν ίσως δυο από τις πιο πολυσυζητημένες ηλεκτρονικές εφαρμογές. Μέσω των mydata θα αντικρίζονται σε πραγματικό χρόνο όλες οι συναλλαγές μεταξύ εκδότη και λήπτη, ώστε να εξαλειφθούν τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια.

Ωστόσο, ενώ διορίες και υποχρεώσεις “τρέχουν” και το εγχείρημα διανύει την πιο κρίσιμη φάση λόγω της καθολικής εφαρμογής, διαπιστώνονται πολλαπλά προβλήματα, όπως λ.χ.: επικοινωνιακά, θεσμικά, οργανωτικά και πολλά ακόμη, τα οποία εντάσσονται και θα εντάσσονται όλο και περισσότερα στην καθημερινότητα των λογιστών.

Γι αυτό σήμερα, νωρίτερα, ξεκίνησε η ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Λογιστών Αγρινίου και Περιχώρων για τους λογιστές της περιοχής για πρακτικά θέματα εφαρμογής των myDATA.

Η ημερίδα διεξάγεται στο πλαίσιο της επιμόρφωσης των μελών του συλλόγου στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο και ομιλητές ήταν ο Φορολογικός Σύμβουλος, Συγγραφέας και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών Γιώργος Κορομηλάς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Unisoft Νικήτας Κατσαρής.

Οι εκατοντάδες ερωτήσεις στα απανωτά σεμινάρια ενημέρωσης που μαζικά διοργανώθηκαν από λογιστικούς συλλόγους κυρίως πέρσι είχαν δείξει ότι και ειδικευμένοι λογιστές, αλλά οι φορολογούμενοι, δεν γνώριζαν επ ακριβώς τι υποχρεούνται να πράξουν άμεσα εάν τα virtual βιβλία των επιχειρήσεων θα ήταν πλέον υποχρεωτικά για όλους, ενώ πλέον έχει τεθεί στο “τραπέζι” και βασικά ζητήματα της καθημερινότητας πάνω στο θέμα των mydata που είναι σοβαρότερα από την θεωρητική πλευρά του ζητήματος.

Το σεμινάριο αυτό διεξάγεται για να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις, όχι μόνο στο διπλό αυτό γενικό πλαίσιο, αλλά σε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα που θέτουν οι Αγρινιώτες λογιστές στους ειδικούς, πάνω σε ζητήματα στην εφαρμογή Mydata που κατά το επόμενο διάστημα θα συναντούν όλο και συχνότερα.

Ημερίδα για τους λογιστές του Αγρινίου για πρακτικά θέματα εφαρμογής των myDATA (εικόνες)

Ημερίδα για τους λογιστές του Αγρινίου για πρακτικά θέματα εφαρμογής των myDATA (εικόνες)

Ημερίδα για τους λογιστές του Αγρινίου για πρακτικά θέματα εφαρμογής των myDATA (εικόνες)

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 308 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.