Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  7:21 πμ
 
wm small
Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2022 01:24

“Όχι στον East Med γιατί θα κόψει…ελιές”!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

“Όχι στον East Med γιατί θα κόψει…ελιές”!

Όλοι αρχίζουν και διαπιστώνουν ότι το ενεργειακό παιχνίδι δεν είναι κάτι που αφορά άλλες χώρες που είδαν ακόμη και εισβολές και πολέμους στο έδαφός τους. Αφορά όλους μας και μάλιστα σε καθημερινό επίπεδο. Ζούμε μαζί με ανθρώπους που πληροφορούνται και επηρεάζονται από πηγές που πληρώνονται από συμφέροντα ενάντια στην Ελλάδα.

Τώρα λοιπόν ενεργοποιείται ξανά ο αγωγός Eastmed με τα βλέμματα είναι στραμμένα στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Ε, δεν θα το πιστέψετε αλλά στην Μονεμβασιά ήδη έκαναν το πρώτο δημοτικό συμβούλιο να βγάλουν… ψήφισμα ενάντια στον East Med!

Oι περιφέρειες Κρήτης, Πελοποννήσου και Ηπείρου, τις οποίες θα διασχίσει ο αγωγός με προορισμό την Ιταλία, έχουν θέσει σε δημόσια διαβούλευση τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου που ήθελε σαν τρελή να μην γίνει ποτέ! Κι όμως, μας προβληματίζει πολύ η κοπή μερικών ελαιόδεντρων στη Μονεμβασιά!

Στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Μονεμβασίας της περασμένης Πέμπτης ο εισηγητής… ζωγράφισε! “Υπάρχει μία ζώνη εργασίας 28 μέτρων σε πλάτος πάνω στην οποία θα μπει ο αγωγός, δηλαδή θα βγούνε τα δέντρα, θα ανοιχτεί ένα χαντάκι και θα μπει ο αγωγός. Αφού τοποθετηθεί ο αγωγός, το κομμάτι γης που θα πάρει από τον καθένα, τη δουλεία διόδου θα είναι σε φάρδος 8 μέτρα.

Η ζώνη δηλαδή εργασίας είναι 28 και η απαλλοτρίωση για δουλεία διόδου θα είναι 8. Επηρεάζει αρκετούς ιδιοκτήτες ελαιοκτημάτων, δηλαδή υπάρχουν κάποιοι πίνακες και κάποιοι άνθρωποι που τους παίρνει 200 ελιές, 150.

Μπορώ να πω σε μία γενική εκτίμηση στη Δ.Ε. της Μονεμβάσιας υπάρχουν 15-20 άτομα που ο καθένας θα χάσει από 100 δέντρα μέχρι 200. Θα χαθούν και κάποιες ελιές που είναι σε ξερότοπους, παλιές ελιές 50 ετών και άνω, που είναι πολύ δύσκολο μετά να ξαναφυτευτούν, με την έννοια δηλαδή ότι εκεί πέρα δεν υπάρχουν αγωγοί και γεωτρήσεις», τόνισε!

Τι μπορεί να πει κανείς; Δεν υπάρχει σωτηρία! Είναι μεγάλο το ποσοστό στην Ελλάδα εκείνων που νομίζουν ότι η Γη γυρίζει για πάρτη τους!

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 528 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία