Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  4:19 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022 23:36

Αγρίνιο: Διήμερο γιορτής για τον αθλητισμό και τον εθελοντισμό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αγρίνιο: Διήμερο γιορτής για τον αθλητισμό και τον εθελοντισμό όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση” για το «Τρέχω-Βαδίζω-Ποδηλατώ στην πόλη μου» από τη ΓΕΑ, με τη φετινή διοργάνωση να υποστηρίζει το έργο της «Φλόγας», του Συλλόγου Παιδιών με Νεοπλασματικής Ασθένειες.

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Καιρού επιτρέποντος και με εκατοντάδες συμμετοχές ατόμων κάθε ηλικίας, αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο Αγρίνιο οι δύο ιδιαίτερες και άκρως επιτυχημένες διοργανώσεις της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου (ΓΕΑ).

Αρχικά, το Σάββατο 19/11 έχει προγραμματιστεί το «Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού» και την επομένη, την Κυριακή 20/11 έχει προγραμματιστεί ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου και Ποδηλασίας με τίτλο «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ στην πόλη μου», δράσεις που θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Αγρινίου.

Οι αγώνες (τρέξιμο, βάδισμα, ποδηλασία) έχουν μη συναγωνιστικό χαρακτήρα, ενώ δεν απαιτούν κάποιο κόστος συμμετοχής σε αυτούς. Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να διανύσουν μια απόσταση στο κέντρο της πόλης, δίχως χρονομέτρηση, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την Πλατεία Δημοκρατίας.

Βασικός σκοπός της διοργάνωσης είναι η προώθηση του αθλητισμού, αλλά και του εθελοντισμού και της συμμετοχής, κυρίως δε, των οικογενειών και των μικρών παιδιών!

Έτερος σκοπός είναι να «βγουν» στο δρόμο όλοι οι πολίτες του Αγρινίου για να περπατήσουν, να τρέξουν και να κάνουν ποδήλατο, ώστε να γνωρίσουν μέσα από μια άλλη ματιά το Αγρίνιο, την πόλη που ζουν.

Ο Πρόεδρος της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου Ανδρέας Μπρέσιακας μιλώντας στη «Σ» για την σπουδαία διοργάνωση του «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ» τόνισε:

Ο Ανδρέας Μπρέσιακας

«για πέμπτη φορά διοργανώνεται το «τρέχω βαδίζω ποδηλατών» και γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Αγρινίου. Πρόκειται για μια γιορτή του αθλητισμού που προβάλλει και προάγει τον αθλητισμό και τον εθελοντισμό. Στόχος μας είναι να συμμετέχουν όλοι οι Αγρινιώτες στην εκδήλωση, να γίνουμε όλοι μια μεγάλη παρέα και κυρίως στοχεύουμε να έρθουν και να συμμετάσχουν οι οικογένειες με τα μικρά παιδιά.

Σημαντικό είναι ότι φέτος για πρώτη φορά οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να κάνουν ηλεκτρονικά την δήλωση συμμετοχής τους. Απαραίτητη είναι όμως η προϋπόθεση να έρθουν οι συμμετέχοντες και να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους από το Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου έως και το Σάββατο 19/11 από τις 18.00 έως και τις 21.00.

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις έχει αποφασιστεί να κλείσουν στις 15.00 το μεσημέρι της Πέμπτης 17/11, αλλά από την προηγούμενη, από την Τετάρτη 16/11, υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται αιτήσεις δια ζώσης.

Φέτος μέσα από την συγκεκριμένη εκδήλωση αποφασίσαμε να στηρίξουμε το σημαντικό έργο της «Φλόγας», του Συλλόγου Παιδιών με Νεοπλασματικής Ασθένειες. Κατά την διάρκεια των εγγραφών και της παραλαβής από τη ΓΕΑ των αριθμών συμμετοχής σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που θα βρίσκεται στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, θα υπάρχει η δυνατότητα είτε να αγοράσει διάφορα αντικείμενα του συλλόγου, είτε να προσφέρει χρήματα στο ειδικό κουτί που θα υπάρχει, το οποίο θα υπάρχει και καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης».

Πριν τον αγώνα θα υπάρξουν ειδικές δραστηριότητες για τους μικρούς φίλους με ποδήλατα και αθλοπαιδίες πάνω στην πλατεία, τα τμήματα zumba και ρυθμικής γυμναστικής της ΓΕΑ θα παρουσιάσουν χορογραφίες για λίγα λεπτά, ενώ οι γυμνάστριες της ΓΕΑ πριν τον αγώνα θα κάνουν προθέρμανση στο κόσμο.

Η τελευταία χρονιά που είχε διοργανωθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση διοργάνωση ήταν το 2019 και η συμμετοχή τότε ήταν μαζική, είχαν συμμετάσχει 1.000 άτομα! Φέτος καιρού επιτρέποντος οι άνθρωποι της Γυμναστικής Εταιρίας Αγρινίου εκτιμούν πως θα ξεπεραστεί ο αριθμός αυτός!

Το παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού γίνεται για τέταρτη φορά, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19/11 και οι αιτήσεις μέχρι και τη Πέμπτη ήταν ηλεκτρονικά και έπειτα δια ζώσης στο ισόγειο του Παπαστρατείου Μεγάρου.

Για την συγκεκριμένη διοργάνωση ο κ. Μπρέσιακας τόνισε: «φέτος  η καινοτομία θα είναι πως θα υπάρξει ειδική κατηγορία για τους μικρούς μας φίλους, αυτούς πους είναι από Γ Δημοτικού μέχρι και ΣΤ Δημοτικού, όπου πέριξ του Παπαστρατείου Μεγάρου θα αναζητούν να επιλύσουν τους γρίφους, που θα έχουν ως θεματολογία τους Μύθους του Αισώπου, ενώ για τους ενήλικες θα υπάρχουν γρίφοι με ιστορικά στοιχεία της πόλης του Αγρινίου. Για αυτό έγινε σημαντική δουλειά από τους ανθρώπους του τμήματος της τοπικής ιστορίας. Εργάζονται πάρα πολύ καιρό για να «στηθεί» το παιχνίδι. Πέρυσι η αντίστοιχη εκδήλωση είχε γίνει με θεματολογία ιστορικά στοιχεία του Αγρινίου κατά το 1821, με αφορμή την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Επανάσταση».

Σημαντικό ρόλο για τις διοργανώσεις παίζουν και οι εθελοντές και γι’ αυτό ο κ. Μπρέσιακας θέλησε να τονίσει την υποστήριξή τους δηλώνοντας: «σημαντική υποστήριξη είχαμε και έχουμε από τους εθελοντές και γι’ αυτό μέσα από τις δύο αυτές εκδηλώσεις, πέραν του ότι θέλουμε να προάγουμε τον αθλητισμό, θέλουμε να προάγουμε και το εθελοντικό κίνημα».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 329 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.