Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  8:47 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022 10:59

Διπλή παρέμβαση Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις – Απορρίπτονται τα σενάρια για εκλογές

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τι απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΣΥΡΙΖΑ και στα πρόσφατα δημοσιεύματα για τις παρακολουθήσεις. Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται, διαμηνύει το Μαξίμου.

Με δύο παρεμβάσεις μέσα σε 10 ημέρες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα πάρει δημόσια θέση για όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τις παρακολουθήσεις και θα απαντήσει στην αντιπολίτευση, η οποία σηκώνει κατακόρυφα τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης.

«Καμία ανάδειξη με το Predator»

Αρχής γενομένης από σήμερα (14.11.2022), ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ., αναμένεται να επαναλάβει σε όλους τους τόνους ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέση με το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Στο αντίποδα θα αναδείξει τις θεσμικές πρωτοβουλίες που έχει λάβει η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή που κατήγγειλε παρακολούθηση του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, με σημείο αιχμής τη νομοθετική ρύθμιση που αναμένεται να κατατεθεί σήμερα, και μεταξύ άλλων προβλέπει την απαγόρευσης εμπορίας και χρήσης κακόβουλων λογισμικών στην ελληνική επικράτεια.

Η «μάχη» της Βουλής

Μάλιστα αποφασίστηκε η νομοθετική πρωτοβουλία να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μόλις για μία εβδομάδα, ώστε να πάρει το δρόμο προς τη Βουλή το συντομότερο δυνατόν.

Έτσι, το επόμενο δεκαήμερο που θα τεθεί σε ψήφιση στην Ολομέλεια, ο Πρωθυπουργός θα λάβει το λόγο, επιχειρώντας να αποδομήσει τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων και να διαλύσει τις σκιές που δημιουργούνται και από την αντιπολίτευση αλλά και από μερίδα του Τύπου.

«Όλα στο φως»

Ο πρωθυπουργός και στις δύο παρεμβάσεις του – στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ. αλλά και στη Βουλή – αναμένεται για άλλη μία φορά να ταυτίσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με τον εκδότη του Documento, με το επιχείρημα ότι ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να έχει γνώση όσων υποστηρίζει και δημοσιοποιεί ο δημοσιογράφος, ενώ υιοθετεί απολύτως τις «λίστες Βαξεβάνη» χωρίς να ζητά αποδείξεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται παράλληλα να επαναλάβει ότι δεν έχει καμία ανάμειξη με το Predator και τις παρακολουθήσεις, όπως επιχειρεί να αναδείξει η Κουμουνδούρου, και να σημειώσει ότι η διερεύνηση της λειτουργίας λογισμικών παρακολούθησης στην ελληνική επικράτεια, σε κάθε της πτυχή και έκφανση, έχει ήδη ξεκινήσει από την ελληνική Δικαιοσύνη, με τη συνδρομή των δημοσίων αρχών.

Το μήνυμα του Μεγάρου Μαξίμου είναι ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και απορρίπτει σταθερά τα σενάρια για πρόωρες κάλπες λόγω της υπόθεσης των υποκλοπών.

Μαξίμου: «Σχέδιο φθοράς της κυβέρνησης»

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση – απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, στα δημοσίευμα του Κυριακάτικου Τύπου. Μιλά για αφηγήσεις χωρίς αποδείξεις, σημειώνει ότι βασικός στόχος των σκοτεινών κύκλων που χειρίζονταν τα λογισμικά αυτά είναι η ίδια η κυβέρνηση, ενώ υποστηρίζει ότι εξυφαίνεται… σχέδιο φθοράς της.

«Η τροφοδότηση της κοινής γνώμης με πληθώρα δημοσιευμάτων και μάλιστα σε δόσεις, τα οποία στηρίζονται σε ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς και ευφάνταστες αφηγήσεις, δίχως κανένα ουσιαστικό στοιχείο, συσκοτίζει και δεν διαφωτίζει. Ιδίως όταν πρώτη ύλη αυτών των δημοσιευμάτων είναι υλικό που διοχετεύεται από άγνωστες αδιαφανείς πηγές. Υλικό που είναι πολύ χρήσιμο για τη συγγραφή μυθιστορημάτων κατασκοπείας, στα οποία εσχάτως εξειδικεύεται ο κ. Βαξεβάνης, αλλά εντελώς ακατάλληλο για την διερεύνηση των πτυχών της υπόθεσης» δήλωσε ο κ. Οικονόμου.

Παράλληλα σημείωσε ότι «είναι τουλάχιστον παρανοϊκό να κατηγορείται η Κυβέρνηση την ίδια στιγμή που εμφανίζεται να είναι ο στόχος των λογισμικών παρακολούθησης, ενώ ταυτόχρονα φέρονται να παρακολουθούνται ελάχιστα στελέχη της αντιπολίτευσης».

«Το σχέδιο φθοράς της Κυβέρνησης, μέσω τόνων πολιτικά τοξικής λάσπης, στο οποίο επενδύει ο κ. Τσίπρας για να ξεφύγει από το πολιτικό τέλμα, πέφτει στο κενό για άλλη μια φορά. Εξάλλου, με την λάσπη πρώτα λερώνονται όσοι την πιάνουν στα χέρια τους για να την εκτοξεύσουν» καταλήγει στην ανακοίνωση του ο κ. Οικονόμου.

Αναστάτωση στη Ν.Δ. από τα δημοσιεύματα…

Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας έχουν προκαλέσει αναστάτωση και στο εσωτερικό της Ν.Δ..

Είναι πολλά τα στελέχη που εκτιμούν ότι αν συνεχιστεί το “σφυροκόπημα” από τον Τύπο, τότε θα καλλιεργηθεί ένα κλίμα που δύσκολα μπορεί το διαχειριστεί η κυβέρνηση.

Πόσο μάλλον, αν προκύψει κάποια απόδειξη επί όσων αναφέρουν τα δημοσιεύματα για τις παρακολουθήσεις μέσω της Ε.Υ.Π. ή και με το λογισμικό Predator.

Ευαγγελία Τσικρίκα - newsit.gr

Διαβάστηκε 236 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022 11:00
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/