Τρίτη, 23η Ιουλίου 2024  8:50 πμ
Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022 14:12

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη των βουλευτών μελών της Επιτροπής Μεσογείου και Μέσης Ανατολής της ΚΣ-ΝΑΤΟ στην Αθήνα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μετά από πρόσκληση του αντιπροέδρου και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Σπήλιου Λιβανού, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των χωρών μελών του ΝΑΤΟ συνεδρίασαν επί διήμερο στη Βουλή,  με ατζέντα τις ιστορικές γεωπολιτικές εξελίξεις και την επιρροή τους στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. 

Οι προσκεκλημένοι βουλευτές συζήτησαν σε βάθος  εξαιρετικά σημαντικά θέματα που αφορούν στην ασφάλεια της περιοχής, στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε από τις συνεχείς μεταναστευτικές ροές από χώρες της Αφρικής και της Ασίας προς την Ευρώπη καθώς επίσης και τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις συνέπειες του, με κορυφαία την ενεργειακή κρίση, τα προβλήματα που ανακύπτουν στην εφοδιαστική αλυσίδα και στην επάρκεια τροφίμων, τον αυξανόμενο πληθωρισμό και την συνεπακόλουθη κρίση ακρίβειας στις χώρες της περιοχής της Μεσογείου.

Εξαιρετικά χρήσιμη και παραγωγική ήταν η συμμετοχή των υπουργών Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότη Μηταράκη, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών Μιλτ. Βαρβιτσιώτη. 

Στη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής εξελέγη και το νέο προεδρείο της Επιτροπής Μεσογείου της ΚΣ-ΝΑΤΟ, με πρόεδρο  τον Ισπανό κ. Fernando Guitierrez, αντιπροέδρους τον Γάλλο κ. Jean - Marie Fievet και την Ισπανίδα κ.Zaida Cantera, και εισηγητή τον Βέλγο κ. Theo Francken.

 

Διαβάστηκε 261 φορές
Συντακτική Ομάδα του EklogesDytika.gr

Ενημέρωση με ειδήσεις απο την τοπική και εθνική πολιτική σκηνή για την καλύτερη ενημέρωση και τις καλύτερες επιλογές!!!

https://eklogesdytika.gr/
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News