Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  3:03 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2022 19:10

Σασμός: Πού βρίσκεται το περίφημο καφενείο που προβάλλεται στη σειρά (video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Σασμός είναι μια από τις πλέον δημοφιλείς και αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές που καθηλώνει τους τηλεθεατές σε κάθε επεισόδιο.

Σύμφωνα με το σενάριο της σειράς, τα γεγονότα εκτυλίσσονται στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο χωριό Άνω Ποροία. Σίγουρα, λοιπόν, αρκετά γυρίσματα γίνονται στην Κρήτη αλλά όπως φαίνεται όχι όλα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το καφενείο που βλέπουμε στη σειρά και το οποίο δεν βρίσκεται στο νησί που γυρίζονται οι υπόλοιπες σκηνές. Μιλάμε για το καφενείο του

Παντελή το οποίο βρίσκεται… στην Αττική.

Σασμός: Οι καταιγιστικές εξελίξεις της σειράς


Η ιστορία γυρνά γύρω από έναν σύγχρονο αλλά απαγορευμένο έρωτα στα ορεινά χωριά του Ρεθύμνου. Πρόκειται για δύο οικογένειες που βρίσκονται σε μια σύγκρουση ετών ενώ τους ακολουθεί και μια βεντέτα.

Η οικογένεια των Σταματάκηδων και των Βρουλάκηδων συναντιέται ξανά και τα πράγματα παίρνουν απρόσμενη τροπή ενώ τα γεγονότα ακολουθούν το ένα το άλλο. Από το πρώτο επεισόδιο μέχρι σήμερα, έχουν συμβεί τα πάντα. Δολοφονίες, θάνατοι, γεννήσεις, φυλακίσεις. Άνθρωποι που θεωρούνταν νεκροί, είναι ζωντανοί.

Η μία ανατροπή διαδέχεται την άλλη…

Ποιο είναι πραγματικά το περίφημο καφενείο που προβάλλεται στη σειρά


Στην σειρά, λοιπόν, συναντάμε πολύ συχνά το καφενείο του Παντελή το οποίο φαίνεται να είναι και εκείνο σε κάποιο χωριό της Κρήτης. Μόνο που βρίσκεται πολλά χιλιόμετρα μακριά από το νησί και συγκεκριμένα στην Αττική.

Στην πραγματικότητα το συγκεκριμένο καφενείο είναι ένας χώρος διαφορετικός ο οποίος έχει μετατραπεί σε σκηνικό της σειράς. Ο χώρος αυτός δεν είναι άλλος από το Λαογραφικό Μουσείο Πηλιούνη το οποίο βρίσκεται στην Παιανία.

Τον χώρο αυτό επιμελήθηκε ο σκηνογράφος της σειράς κ. Αντώνης Χαλκιάς και το αποτέλεσμα είναι πράγματι εντυπωσιακό μιας και θυμίζει πραγματικό καφενείο χωριού.

Το Λαογραφικό Μουσείο Αλέξανδρου Πηλιούνη στην Παιανία σήμερα αποτελεί στην πραγματικότητα έναν διαμορφωμένο χώρο συλλογής έργων κυρίως της μεσογείτικης αττικής λαογραφίας των τελευταίων αιώνων.

Πρόκειται για μια συλλογή η οποία συγκροτήθηκε από τον ίδιο τον ιδρυτή και ιδιοκτήτη, τον Αλέξανδρο Πηλιούνη, γόνο παλαιάς αγροτικής οικογένειας γεωκτημόνων της Παιανίας.

Σε 3,5 στρέμματα έκταση βρίσκονται κτήρια αλλά και μεγάλος κήπος αλλά και ο χώρος ο οποίος έχει προσαρμοστεί ώστε να είναι το καφενείο της σειράς Σασμός. Το Μουσείο Πηλιούνη εκτός από τις συλλογές, πολύ συχνά φιλοξενεί σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις ενώ το επισκέπτονται και σχολεία.

exploringgreece.tv

Διαβάστηκε 541 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.