Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  10:52 πμ
 
wm small
Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2022 21:49

Θέρμο: Θέλει να γίνει προορισμός τριημέρου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Θέλει να γίνει προορισμός τριημέρου το Θέρμο, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση” και γι αυτό ο πρόεδρος της Κοινότητας Θέρμου έκανε ανοιχτή πρόσκληση για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Θέρμο: Θέλει να γίνει προορισμός τριημέρουΕίναι ίσως η πρώτη φορά που ένας από τους δήμους της ενδοχώρας της Αιτωλοακαρνανίας κάνει κάποιου είδους καμπάνια-έστω και σύντομη- για να προσκαλέσει επισκέπτες για… τριήμερο!

Αναφερόμαστε στο δήμο Θέρμου και στην πολύ εύστοχη πρωτοβουλία του προέδρου της Κοινότητας του Δήμου Αλέξανδρου Σιαδήμα να ανεβάσει ένα ανοιχτό προσκλητήριο σε ιστοσελίδα της περιοχής του κι από κει, με την διάδραση με τα άλλα τοπικά ΜΜΕ (ειδικά του Αγρινίου) αλλά και μέσω του facebook, να επικοινωνήσει ότι το Θέρμο έχει πολλά πράγματα να κάνεις σε ένα τριήμερο σαν της 28ης Οκτωβρίου. Πολλά μέρη να επισκεφτείς και τρόπους για να φιλοξενηθείς.

Το πλήρες κείμενο που χρησιμοποιεί μια άμεση γλώσσα, εκτός του γνωστού τρόπου promotion, ήταν το παρακάτω:

«Το τριήμερο της 28ης  Οκτωβρίου πλησιάζει!

Ότι πρέπει δηλαδή να “αδράξεις” την ευκαιρία, και να κάνεις μια σύντομη μεν, αλλά αναζωογονητική απόδραση από τη ρουτίνα σου, να “γεμίσεις” τις μπαταρίες σου, και το κυριότερο να αλλάξεις παραστάσεις!

Το Θέρμο είναι από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας, και είναι τόσο μακριά από την «πραγματικότητά» σου, όσο ακριβώς χρειάζεται για να περάσεις μοναδικά, χωρίς όμως να ταλαιπωρηθείς διανύοντας τεράστιες αποστάσεις.

Δεν πρόκειται ούτε για “απόκοσμο” μέρος, ούτε για το “τέρμα” τουριστικό. Το κύριο χαρακτηριστικό του όμως είναι η φυσική ομορφιά και η ποικιλία στις επιλογές διασκέδασης!

Κάποια από τα μέρη στην περιοχή του Θέρμου που μπορείς να επισκεφτείς είναι:

Θέρμο: Θέλει να γίνει προορισμός τριημέρουΤο Αρχαιολογικό  Μουσείο Θέρμου, το  Κρυφό Σχολειό στην Μάνδρα Θέρμου(Αγία Παρασκευή) , την Ιερά Μονή Αγίου Κοσμά Αιτωλού στο Μέγα Δένδρο Θέρμου, την Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου στην Μυρτιά, την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στην Ανάληψη,  τους Δίδυμους Καταρράκτες του Μοκιστιάνου στην Αγία Σοφία, το πέτρινο γεφύρι της Αρτοτίβας, το Ιστορικό Καρέλι στον Εύηνο και φυσικά μπορείς να το συνδυάσεις κάνοντας  Καγιάκ στον Εύηνο Ποταμό και πολλά άλλα!

Θέλοντας να σου παρέχουμε συνολική πληροφόρηση επί του θέματος, σου προτείνουμε και τις κορυφαίες προτάσεις που μπορείς να διανυκτερεύσεις !

Στο Ξενοδοχείο «Αλθαία» στο Πετροχώρι Θέρμου (2644 0 23133)

Στο Ξενοδοχείο «Θέρμιος Απόλλων» στο Θέρμο  (2644 0 24024)

Στο Ξενοδοχείο «Αιτωλία» στο Θέρμο (2644 0 22394)

Στο Θέρμο θα απολαύσεις  εξαιρετικό φαγητό στις παραδοσιακές ταβέρνες, καθώς επίσης θα γευτείς ποιοτικό καφέ, διάφορα ροφήματα, ποικιλία γλυκών αλλά και το ποτό σου αργά το βράδυ, σε οποιοδήποτε κατάστημα καφέ-μπαρ επιλέξεις στην πόλη.

ΘΕΡΜΟ τόπος να ζεις τόπος να επισκεφτείς!!!

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Θέρμου Αλέξανδρος Γ. Σιαδήμας»

Θέρμο: Θέλει να γίνει προορισμός τριημέρουΠιθανότατα για κάποιο άλλο μέρος να πρόκειται για κάτι αυτονόητο, αλλά για το Θέρμο είναι μια στιγμή αυτοσυνειδησίας κατά την οποία καταλαβαίνει ότι μπορεί να γίνει προορισμός τουλάχιστον για ανθρώπους που ζουν κοντά του από τις γύρω περιοχές και γιατί όχι αργότερα, αφού φτιαχτούν και οι απαραίτητες υποδομές ή στραφεί οργανωμένα προς το airbnb, να γίνει τόπος επίσκεψης κι από πιο μακρινές αποστάσεις.

Οι δρόμοι είναι καλύτεροι από αυτούς που περιβάλουν την λίμνη Πλαστήρα, για παράδειγμα, ενώ ο θρησκευτικός τουρισμός ήδη συμβαίνει, απλά δεν έχει διάρκεια. Από την άλλη, πρέπει να σημειωθεί ότι για τη φιλοξενία υπάρχουν και μερικά ακόμη δωμάτια σε μια μικρή μονάδα μέσα στο Θέρμο, κοντά είναι και ο ξενώνας της Κόνισκας ενώ υπάρχει και ένας ξενώνας στην Καλλιθέα. Μπορεί να είναι δήμος Αγρινίου αλλά στην ουσία πρόκειται για το ίδιο μέρος. Και, φυσικά, να μην ξεχνάμε ότι κάποιος που θα έρθει στο Θέρμο θα πάει και προς την Παναγία Προυσιώτισα αλλά και στην Τριχωνίδα απολαμβάνοντας τον ενιαίο χώρο με την περιοχή του Αγρινίου, με τις αξιόλογες παραλίμνιες επιχειρήσεις που υπάρχουν.

Τι λέει ο δήμαρχος Θέρμου

Θέρμο: Θέλει να γίνει προορισμός τριημέρουΣε επικοινωνία με την «Σ» ο δήμαρχος Θέρμου κ. Σπύρος Κωνσταντάρας δεν έκρυψε την ικανοποίησή του που αυτή η πρόταση για τριήμερο 28ης Οκτωβρίου στο Θέρμο αποκτά απήχηση: «Να ευχαριστήσω αρχικά που συμβάλετε κι εσείς και τα υπόλοιπα ΜΜΕ της περιοχής στην ανάδειξη ενός πλεονεκτήματος που κακώς δεν είχε μπει στο στόχαστρο όλων μας εδώ και χρόνια.

Πράγματι το Θέρμο έχει τα πάντα που μπορεί να ζητήσει ένας επισκέπτης για σύντομες διακοπές εκτός τουριστικής σεζόν. Έχει τοπική κουζίνα, έχει την υπέροχη αθερίνα στην λίμνη και όλη την περιοχή της Μυρτιάς. Έχει κοντινά μέρη απίθανης ομορφιάς, 3 ξενοδοχεία και 2 ξενώνες κοντά του και φυσικά την Τριχωνίδα. Έχει ένα μεγάλο αστικό κέντρο κοντά, το Αγρίνιο και διαδρομές προς την Ευρυτανία και την Ναυπακτία.

Φυσικά έχει τα υπέροχα μοναστήρια του και τις δυνατότητες για οργανωμένο προσκυνηματικό τουρισμό που είναι μοναδικός. Πιστεύουμε ότι θα έρθει και η ώρα κάποιος να κάνει τον γύρο της Τριχωνίδας και σύντομα θα έχει κάποιος και την δυνατότητα να κάνει σπορ ή οικολογικές δράσεις. Να μην ξεχάσουμε την παρθένα φύση, τα νερά και ένα από τα καλύτερα μουσεία στην χώρα!», επισημαίνει.

Κι αν πρέπει να αναφέρει ένα μεγάλο πλεονέκτημα; «Πάνω από όλα, έχει καλούς και φιλόξενους ανθρώπους», απαντά ο δήμαρχος Θέρμου.

Γιάννης Συμψηρής – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 453 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.