Ο 14ος Ημιμαραθώνιος  «Μιχάλης Κούσης» στο Αγρίνιο πέρασε στην ιστορία. Διεξήχθη χθες και κύλησε χωρίς οργανωτικά προβλήματα. Υπήρξε συμμετοχή και καλό κλίμα τόσο στον ημιμαραθώνιο όσο και στους λαϊκούς αγώνες δρόμου που προηγήθηκαν. Συνέβαλε άλλωστε και ο καλός καιρός και το κέντρο της πόλης παρέπεμπε σε αθλητική γιορτή.

Είναι όμως αυτοί λόγοι για θριαμβολογίες; Προφανώς και όχι…

Είναι το αυτονόητο το ότι ήταν αρτιότερη η οργάνωση φέτος σε σχέση με το παρελθόν (ποιος ξεχνά και το κατόρθωμα… των μεταλλίων με λάθος το όνομα του σπουδαίου μας μαραθωνοδρόμου).

Είναι όμως και διάχυτη η εκτίμηση πως ο Ημιμαραθώνιος στη μνήμη του «Μιχάλη Κούση» πολύ απέχει από το όραμα που επέβαλλε τη θεσμοθέτηση του. Απέχει και από τις διακηρυγμένες προθέσεις αυτής της δημοτικής αρχής.

Αν ο στόχος παραμένει ο αγώνας να λάβει πανελλήνια εμβέλεια όπως αρμόζει στη μνήμη του Μιχάλη Κούση  τότε δεν επιτεύχθηκε. Ούτε φέτος ήταν στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, ούτε φέτος προσέλκυσε κορυφαίους δρομείς, ούτε σημαντικούς χορηγούς.

Ακόμη και η καθιερωμένη «γιορτή του αθλητή» την παραμονή του Ημιμαραθωνίου σε μια διεκπεραιωτική διαδικασία παρέπεμπε που έλαβε χώρα μάλιστα την ίδια ώρα που αγωνιζόταν ο Παναιτωλικός με τον Ολυμπιακό.

Ένα ακόμη ζήτημα που εκ νέου ήρθε στο προσκήνιο ήταν η έλλειψη κλινών στην πόλη σε αυτή τη χρονική συγκυρία. Είναι χαρακτηριστικό πως σύλλογος , ο ΑΠΣ Αθηναίοι δρομείς, ακύρωσε την εκδρομή στο Αγρίνιο λόγω -όπως ανέφερε- αδυναμίας της διοργάνωσης να καλύψει τη διαμονή της πολυπληθούς αποστολής.

Σημειωτέον, η εξασφαλιση της διαμονής (εύρεση δωματίων), σύμφωνα με την προκύρηξη, ήταν υποχρεώση των διοργανωτών.

Όπως και  να έχει ούτε ο μηδενισμός βοηθά αλλά ούτε και ο συμβιβασμός με το μέτριο. Η φετινή διοργάνωση ήταν καλύτερη απο τις προηγούμενες. Αυτο δεν είναι όμως αρκετό.

agrinionews.gr