Σάββατο, 27η Απριλίου 2024  12:07 πμ
 
wm small
Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2022 18:56

Χρειαζόμαστε επειγόντως το μάθημα «Αγωγή του Πολίτη»!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το γεγονός ότι έχει αποτύχει το σύστημα της Παιδείας μας είναι αδιαμφισβήτητο και μπορεί να το διαπιστώσει και στο Αγρίνιο κανείς από τα όσα λέγονται για την περίπτωση της κακοποίησης του 4χρονου παιδιού που προέκυψε. Δυστυχώς, ο πολύς κόσμος δεν ξέρει τα στοιχειώδη που παλιά τα μαθαίναμε στην “Αγωγή του Πολίτη”. Ένα μάθημα που πρέπει να επανέλθει άμεσα διότι έχουμε καταντήσει να μην ξέρουμε ποιοι ψηφίζουν τους νόμους, δηλαδή οι βουλευτές που εκλέγουμε, δηλαδή εμείς!

Είναι κάπου βολικό όλο αυτό, να λες για την κακή Βουλή και τους “300” που θέλουν κρέμασμα και για την Δικαιοσύνη κλπ, αλλά κάποτε θα πρέπει να δεις την πικρή αλήθεια που λέει ότι όλους αυτούς τους βάζουμε στις θέσεις τους εμείς. Ψηφίζουμε αυτούς που ψηφίζουμε γι’ αυτό γίνονται όλα, αν ψηφίζαμε άλλους θα προέκυπταν άλλα, καλύτερα ή και χειρότερα.

Η ουσία είναι πως ακούς ανθρώπους 60 και πλέον ετών, μια ζωή στην κοινωνία έξω και να σου λένε “η Αστυνομία γιατί τον έχει έξω αυτόν τον Δ. Κραβαρίτη αφού έδωσε τα στοιχεία του ως κατηγορούμενου για τέτοιες πράξεις;”. Διότι, αμόρφωτε συμπολίτη, δεν αποφασίζει η Αστυνομία ποιος θα διωχθεί και ποιος θα συλληφθεί! Αναγκάστηκε να κάνει επίσημη δήλωση η εκπρόσωπος της Αστυνομία ζητώντας από τον κόσμο να μην μπερδεύεται για το πως παίρνεται μια απόφαση για σύλληψη.

Βγαίνουν εντάλματα για να συλληφθεί κάποιος και τα βγάζει ο εισαγγελέας, τον εισαγγελέα, δε, τον έχει βάλει εκεί που είναι ένα ολόκληρο δικαστικό σύστημα που διέπεται κι αυτό από νόμους, που τους ψηφίζει η Βουλή με γνώμονα το Σύνταγμα, ασφαλώς ή μάλλον ιδανικά…

Διαπλέκονται όλα αυτά; Γίνονται ατασθαλίες αφού υπάρχει και ανάλογο υπουργείο (Δικαιοσύνης); Υπάρχει διαφθορά; Φυσικά, όσο επιτρέπει το σύστημα, δηλαδή οι νόμοι, δηλαδή τελικά οι πολίτες! Έτσι είναι η Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία η τόσο μισητή στην Ελλάδα. Είναι μισητή γιατί σου ζητάει ευθύνες, σου λέει ότι φταις, ότι ως πολίτης είσαι υπόλογος για τις επιλογές σου.

Γι’ αυτό άλλωστε τόσοι πολλοί θέλουν να την ανατρέψουν και από τα αριστερά κι από τα δεξιά.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 571 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2022 23:43
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.