Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:24 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2022 21:34

«Όχημα» ανάπτυξης του ναυταθλητισμού η λίμνη Στράτου- Χ. Μάμαλη: «Στόχος να διοργανωθεί στο Αγρίνιο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Θαλασσίου Σκι 35+»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου διοργανώνει τo Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Wakeboard όλων των κατηγοριών, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου από τις 09:00πμ έως 17:00μμ και την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στο Προπονητικό Κέντρο Θαλασσίου Σκι στην Λίμνη Στράτου στο Αγρίνιο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο πρωτάθλημα διεξάγεται στην περιοχή μας, καθότι και πέρυσι είχε λάβει χώρα στη Λίμνη Στράτου. Εξάλλου, το καλοκαίρι που πέρασε στον ίδιο χώρο είχε πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Θαλασσίου Σκι.

Το αγώνισμα του Wakeboard είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή αθλήματα διότι προσφέρει πλούσιο και εντυπωσιακό θέαμα ενώ περισσότεροι από 50 αθλητές και αθλήτριες από τα σωματεία ολόκληρης της χώρας έχουν δηλώσει συμμετοχή ενόψει της διοργάνωσης.


Ιθύνων νους πίσω από όλα τα παραπάνω η πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι, Χριστίνα Μάμαλη.

«Πρωτίστως να τονίσω ότι ο Δήμαρχος βοηθάει. Δε θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα αν δεν βοηθούσε ο Δήμος. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη του αθλήματος αλλά και της περιοχής», τόνισε αρχικά η κ. Μάμαλη, η οποία έλκει την καταγωγή της από την περιοχή μας.

«Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Wakeboard συμμετέχουν παιδιά από ηλικιακές ομάδες Κ12 μέχρι κ18 και ενήλικες. Ασφαλώς και είναι δύσκολοι οι καιροί που διάγουμε και τα θαλάσσια σπορ είναι κοστοβόρα αθλήματα. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι η Ελλάδα έχει δυνατότητες. Πολλές μάλιστα. Εν προκειμένω μιλάμε για μία λίμνη την οποία θεωρώ από τις καλύτερες παγκοσμίως. Ξέρετε, στο εξωτερικό δύσκολα συναντάς λίμνες με τόσο καθαρά νερά. Είναι ένα πραγματικό «διαμάντι» που πρέπει να εκμεταλλευτούμε», προσέθεσε.

Το τελευταίο διάστημα, όπου ελέω της συνεργασίας του Δήμου Αγρινίου με την Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι έχουν γίνει αρκετές διοργανώσεις στη Λίμνη Στράτου, έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές, μικρής κλίμακας βελτιωτικές εργασίες.

Μάλιστα, το καλοκαίρι 24 νεαροί αθλητές βρέθηκαν στο Αγρίνιο κάνοντας προετοιμασία και προπονήσεις με προπονητή από το εξωτερικό στα νερά της λίμνης.

Για την κ. Μάμαλη ωστόσο το μεγάλο «στοίχημα» είναι το να έρθει στο Αγρίνιο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Θαλασσίου Σκι 35+ της επόμενης χρονιάς.

«Πρόκειται για μία διοργάνωση που θα συγκεντρώσει πάνω από 500 άτομα τα οποία θα καταλύσουν στην ευρύτερη περιοχή. Καταλαβαίνετε από μόνο του τι σημαίνει αυτό. Ξέρετε, το θαλάσσιο σκι είναι το ακριβότερο άθλημα μετά την ιππασία. Φυσικά πρέπει να τονιστεί ότι οι αθλητές που συμμετέχουν σε αυτό το πρωτάθλημα είναι ως επί το πλείστον εύποροι επιχειρηματίες. Σε τέτοιες διοργανώσεις ταξιδεύουν με τις οικογένειές τους και ελέω των συνθηκών που συναντούν στην Ελλάδα και του μεσογειακού κλίματος συνεχίζουν τις διακοπές τους μετά το πέρας τους».

Στόχος λοιπόν είναι να φιλοξενηθεί στο Αγρίνιο και στη Λίμνη Στράτου μία τέτοια διοργάνωση, στο πλαίσιο των βημάτων που γίνονται για την ανάπτυξη του ναυταθλητισμού στην περιοχή.

«Για να επιτευχθεί αυτό απαιτούνται να γίνουν κάποια έργα, ώστε να είναι ο χώρος σε θέση να φιλοξενήσει τους αγώνες. Δεν απαιτείται μόνο η αρωγή του Δήμου αλλά και της Περιφέρειας. Ευελπιστούμε ότι μετά και τις συζητήσεις που θα έχουμε να προχωρήσουν οι διαδικασίες», κατέληξε η κ. Μάμαλη.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 460 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 19:46
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.