Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  10:10 μμ
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 22:25

Ο Φώτης Ζησιμόπουλος είναι το Αγρίνιο που θέλουμε - Καθιερώνεται δρομικός αγώνας με το όνομα του

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Ο Φώτης Ζησιμόπουλος είναι το Αγρίνιο που θέλουμε». Η φράση αυτή του δημάρχου Γιώργου Παπαναστασίου είναι ενδεικτική της περηφάνιας στην πόλη για τον σπουδαίο δρομέα υπερ-αποστάσεων που κέρδισε-πάρα τις αντιξοότητες- και το φετινό «Σπάρταθλον», τον αγώνα των 246 χιλιομέτρων.

Ο Φώτης Ζησιμόπουλος τιμά την πόλη και η πόλη από την πλευρά της θα τον τιμήσει με την καθιέρωση δρομικού αγώνα που θα φέρει το όνομα του.

Την απόφαση έλαβε το δημοτικό συμβούλιο και την ανακοίνωσε ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου στην εκδήλωση που έλαβε χώρα πριν λίγη ώρα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Η εκδήλωση ήταν συμβολική αλλά και ουσιαστική. Ταιριαστή με το ήθος και τη σεμνότητα που διακρίνει τον αγρινιώτη αστυνομικό που έκανε άθλο στο «Σπάρταθλον» τιμώντας πρώτα από όλα την πατρίδα του και μετά τη γενέτειρα του.

Ο Φώτης Ζησιμόπουλος έλαβε από τον δήμαρχο  την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τον δρομικό αγώνα, μια πλακέτα και τη σημαία της πόλης.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου μίλησε με συγκινητικά λόγια όπως και όλοι οι επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης (Χρ. Σταρακά, Σταύρος Καμμένος, Τίμος Παπανικολάου, Λευτέρης Τηλιγάδας, Γιώργος Καραμητσόπουλος), ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Καζαντζής και ο αντιδήμαρχος Χρήστος Ζαρκαβέλης.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που κατάφερα για δεύτερη φορά να τερματίσω στο Σπάρταθλον, να πετύχω το στόχο που έχω βάλει. Είμαι άνθρωπος που συνέχεια θέλω να προσπαθώ, δεν θέλω να τα παρατάω. Έτσι έκανα και στον αγώνα και προσπάθησα να κάνω ότι καλύτερο γίνεται. Πολλές φορές δεν πετυχαίνουμε τους στόχους μας αλλά αυτό που μετρά είναι η προσπάθεια», είπε, μεταξύ άλλων, ο Φώτης Ζησιμόπουλος στη σύντομή ομιλία του.

«Ένας αγώνας στο όνομα μου είναι κάτι πολύ μεγάλο. Είναι μεγάλη μου τιμή», επισήμανε ενώ με ικανοποίηση δέχτηκε και την πρόταση για επισκέψεις στα σχολεία ώστε να μιλήσει στα παιδιά για το αθλητικό ιδεώδες.

Παρόντες στην εκδήλωση, εκτός των εκπροσώπων των παρατάξεων, αρκετά μέλη της δημοτικής αρχής και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας Δημήτρης Γαλαζούλας. Επίσης εκπρόσωποι της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου και άλλων φορέων και φυσικά μέλη της οικογένειας του τιμηθέντος δρομέα.

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 337 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News