Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  6:56 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 13:48

Η Αριάδνη Δάντε άνοιξε «Το σεντούκι του παππού» στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας στο Αγγελόκαστρο και γέμισαν τα παλιά θρανία με παιδιά!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2022 ξεκίνησαν στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας τα γυρίσματα για το νέο ερευνητικό έργο της συγγραφέως Αριάδνης Δάντε, που φέρει τον τίτλο «Το σεντούκι του παππού». Το σεντούκι του παππού αποτελεί μέρος της διδακτορικής διατριβής της συγγραφέως στο επιστημονικό πεδίο «Διδακτική της Πληροφορικής», που εκπονείται υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Θαρρενού Μπράτιτση από το Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

images 03

Με την αρωγή του Υπεύθυνου Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, κυρίου Θεόδωρου Τσιλίκα, το πρωί του Σαββάτου το Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας καλοδέχτηκε στα θρανία του δεκάδες μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο του χωριού, αλλά και την εκπαιδευτικό του σχολείου, κυρία Μαρία Δώνη. Επιπλέον των Αγγελοκαστριωτών, στο παλιό πέτρινο σχολείο βρέθηκαν οι εκπαιδευτικοί Ελένη και Μελίνα Μάντζιου από το 17ο Δημοτικό Σχολείο και τρεις μαθητές από το 23ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου, το 12ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου και το 17ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου. Τη δημιουργική ομάδα πλαισιώνει και ο εκπαιδευτικός Δημήτριος Σακκούλης, Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Δασκάλων (ΠΕ70) ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας.

images 04Το έργο έχει στόχο την καλλιέργεια των ψηφιακών δεξιοτήτων και την πολύπλευρη εκπαίδευση παιδιών ηλικίας 4-12 ετών σε καινοτόμα εργαλεία μέσα από τη δημιουργική γραφή και την Παγκόσμια Δημοτική ποίηση του αείμνηστου εκπαιδευτικού Περικλή Καίσαρη. Με την εμψύχωση της Αριάδνης Δάντε, οι μικροί πρωταγωνιστές θα δημιουργήσουν μια σειρά ψηφιακών αφηγήσεων που θα απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, θα αναδείξουν την περιοχή και θα διαμοιραστούν με το κοινό ένα πρωτότυπο παιχνίδι. Με το πέρας του προγράμματος, θα διερευνηθούν τα οφέλη της ψηφιακής αφήγησης και της παιχνιδοποίησης και οι πρωταγωνιστές θα τιμηθούν από τις Εκδόσεις Τσιπούπολη με τη διάκριση του Δημιουργικού Επιστήμονα στο YouTube «Creative Scientist YouTuber».

Τα γυρίσματα του έργου θα πραγματοποιούνται μια φορά τον μήνα στο Μουσείο. Κατόπιν συνεννόησης με τη συγγραφέα, στο έργο μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί, γονείς, παιδιά, έφηβοι/ες και λάτρεις του Πολιτισμού από τον Νομό Αιτωλοακαρνανίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Αριάδνη Δάντε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οι Εκδόσεις Τσιπούπολη (www.www.chipoupolis.com.com) στηρίζουν έμπρακτα τις εθελοντικές προσπάθειες της ομάδας στο Μουσείο Ιστορίας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης παρέχοντας το κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό σε όλους τους συμμετέχοντες. Για οποιαδήποτε πληροφορία αναφορικά με το Μουσείο, μπορείτε να απευθυνθείτε στον κ. Τσιλίκα (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

images 02

images 05

images 06

images 07

images 08

 

Διαβάστηκε 449 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 15:31
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.